Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute la Brasov ca sustinatorii viitorului Partid Liberal Democrat se descalifica inca din start ca parteneri de dialog prin anunturile ca vor vota impotriva bugetului si a unor legi si ca vor depune motiune de cenzura.
"Deocamdata, am auzit din partea domniilor lor ca voteaza impotriva bugetului, ceea ce nu este nici macar o atitudine anti-Tariceanu, ci o aberatie, o iresponsabilitate, ca vor sa depuna motiuni de cenzura impreuna cu PSD sau cu PRM, ca vor judeca ei ce legi voteaza si ce legi nu voteaza", a spus Olteanu. El a adaugat ca "in conditiile astea poate vor sa faca o alianta cu PSD si PRM, nu o alianta cu partidele care sustin Guvernul". Ruptura din interiorul PNL este, potrivit lui Olteanu, cea de-a 27-a tentativa de acest gen din 1990 incoace, iar cei care au parasit partidul de-a lungul timpului in cele din urma au revenit in cadrul acestuia.
"Cei care chiar vor sa plece, sunt liberi sa plece. Eu cred ca cel putin jumatate din cei 20 si ceva (29 - n.r.) de parlamentari care pana acum au fost anuntati public vor renunta la ideea de a pleca din PNL", a spus Olteanu. (D.G.)