Lista cu delegatia Romaniei la summit-ul Consiliului European din 28-29 iunie ar trebui trimisa in mod normal Consiliului European, la biroul presedintelui Herman Van Rompuy, a declarat, pentru Mediafax, Mark Gray, purtator de cuvant al presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Potrivit sursei citate, el a mai precizat ca nu are, in prezent, informatii referitoare la primirea la presedintia Comisiei Europene a listei mentionate de premierul Victor Ponta.
"Nu cred ca este o lista care trebuie trimisa noua, ci Consiliului European, pentru ca presedintele Herman Van Rompuy este cel care se ocupa de organizarea summit-ului de saptamana viitoare. Ar fi normal sa fie trimisa Consiliului European, nu Comisiei Europene. Eu nu am informatii despre faptul ca o asemenea lista a fost primita la birourile noastre", a spus Mark Gray.
Ministerul de Externe a transmis, astazi, la Comisia Europeana componenta delegatiei Romaniei pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie, care ii include doar pe primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe si ministrul Afacerilor Europene, nu si pe presedintele Traian Basescu.