Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata: "Opozitia reprezentata de PDL!"
Va prezentam textul integral al declaratiei:

Dupa indelungi zile de proteste parlamentare, dupa numeroase declaratii politice si nenumarate incercari de a ne face auziti in Parlament, a venit momentul in care democratia si-a spus cuvantul.
In sfarsit, putem spune ca traim intr-un Stat de drept intelegand in acest sens diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale) ale fostului Guvern.
PDL-ul aflat pana acum la Guvernare trece in opozitie. Ce va face acum oare? Va incepe sa critice ceea ce a facut pana acum? Vor ajunge in teritoriu si vor vedea cat de greu o duc oamenii? Isi vor critica propriile masuri de austeritate?
Probabil ca vor spune ca vom stopa reformele incepute de ei si din aceasta cauza nu merge nimic bine in tara. Care reforme oare? Reforma invatamantului reforma care a dat peste cap intreg sistemul cu introducerea clasei pregatitoare? Reforma sanatatii - cea care a fost contestata si nici pana acum nu a fost prezentata dezbaterii publice? Lista poate continua.
Oricum, un lucru este sigur: vom asista la o transformare a fostului partid de la guvernare intr-o victima care va ajunge la autocompatimire.