Vocea Rusiei: La Bucuresti a inceput degringolada

Postul moscovit de radio Vocea Rusiei comenteaza azi ceea ce numeste a fi debutul degringoladei in Romania, in urma ultimelor scandaluri politice, dar si prin prisma celor care se anunta a veni in perioada imediat urmatoare.

"Bucurestiul arata in aceste zile masura intregii sale neputinte in fata rigorilor statului de drept si a rectitudinii politice: se intervine in forta pentru eliminarea unor candidati la Curtea Constitutionala, liderii principalelor partide ale coalitiei la putere se acuza reciproc de minciuna. In spatele usilor inchise ermetic la Cotroceni, culpabilul Basescu isi freaca mainile de satisfactie" scriu analistii rusi.
"Pentru observatorii externi, inceputul sfarsitului USL, precum si anticipata incetare a mandatului de presedinte al lui Traian Basescu inseamna cateva lucruri. In primul rand, intrarea in calculele politice, de o maniera mult mai serioasa, a celor cu totul dezamagiti de prestatia clasei politice in ansamblul ei, respectiv de partidele politice consacrate. Cu cine sa mai votezi, in cine sa-ti mai pui sperantele? Cinicii de serviciu spun ca USL-ul nu se va sparge, totusi, pentru ca ciolanul din farfurie face mai mult decat cel de pe gard, ca sa parafrazam un proverb cunoscut. Nu va fi asa, pentru ca, am mai scris asta, Ponta e prea tanar si ambitios ca sa nu fie si excesiv, la o adica, desi va fi atent ghidonat de americani. Apoi, capacitatea de adaptare si orientare a ofiterilor din serviciile de informatii, care asigura fie direct, fie indirect puterea plina de siretlicuri a lui Basescu. Ceausescu a fost tradat de Securitate, si nu avea pe nimeni in spate, inafara granitelor. Actualul presedinte se leagana cu ideea ca lui nu i se va intampla acelasi lucru, in momentul in care serviciile vor pricepe ca vantul din exterior bate in pupa lui Ponta si echipei sale, in timp ce timonierul utilizat pana acum ca sa serveasca interesele americane si vest-europene, ce domina o tara pusa pe butuci, va fi abandonat? Ar fi o greseala suprema pentru un Traian Basescu care, altfel, a dovedit de fiecare data cand apele au devenit tulburi ca e capabil sa navigheze. Oricum am lua-o, conflictul deschis intre liderii USL semnaleaza startul unei perioade extrem de agitate, pentru ca la Bucuresti o tranzitie fara scandal intre o putere si alta ramane un deziderat de neatins. Altfel spus, a inceput degringolada" mai relateaza Vocea Rusiei.

(Sursa: Inpolitics)