Radu Moldovan si Dan Sova i-au confiscat camera video unui politist care a filmat inn Parlament persoanele il huiduiau de la balcon pe prim-ministrul Emil Boc.
Mai multi parlamentari PSD s-au aratat iritati de faptul ca unul dintre poliristii in uniforma, care asista la dezbaterea motiunii de cenzura, filma interventia premierului Emil Boc si reactia opozitiei de la unul dintre balcoanele plenului.
Deputatul PSD Radu Moldovan si senatorul Dan Sova au urcat la al doilea balcon al plenului pentru a vedea cine filmeaza. Politistul care avea camera de luat vederi de mici dimensiuni a inchis-o si a refuzat sa spuna de ce filmeaza si in ce calitate. Disputele verbale au degenerat pana in momentul in care unul dintre liderii de sindicat al politistilor, din partea ProLex a intervenit si a explicat ca filmarile sunt pentru a fi postate pe pagina sindicatului. La incident a ajuns ulterior si liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, care a tinut sa calmeze spiretele si sa clarifice faptul ca a fost o neintelegere la mijloc.
"Era o persoana imbracata in politist, despre care noi spunem ca nu era politist si care ii filma pe cei care vociferau impotriva premierului, probabil ca sa le faca dosar. Noi spunem ca nu sunt sindicalisti, noi ne-am facut datoria, am fost un grup de parlamentari, am luat camera si am predat-o secretarului general Gheorghe Barbu si acum asteptam ca fortele de securitate sa-l identifice persoana si sa aflam cum a intrat cu camera pentru ca nu are voie sa intre. Filmarile sunt numai cele autorizate", a declarat Dan Sova, cel care a luat camera din mainile persoanei care filma protestatarii din lojele plenului.
Sova a respins ideea potrivit caruia s-ar fi comportat brutal: "Sunt mic de statura, nu pot sa brutalizez pe cineva".
"Noi am suspectat ca sunt oameni mai mult sau mai putin autorizati care filmeaza pentru a-i avea pe film pe cei care protesteaza impotriva Guvernului, s-a mai intamplat la o manifestatie studenteasca, i-au filmat si dupa aceea le-au trimis amenzi acasa", a apreciat social-democratul.
De asemenea, unul dintre politisti, coleg cu cel care a filmat in plen, a subliniat ca nimeni nu le-a spus, cand au primit ecusoanele de invitati, ca nu au voie sa filmeze si ca au trecut cu camera de luat vederi de filtre.
"Noi am intrat pe tabelul Blocului National Sindical. Federatia Meridian a cerut zece oameni, si am venit toti de la politie, imbracati in uniforma de serviciu. Cel care filma era colegul nostru, la intrare, cu ecusonul, ni s-au dat si niste instructiuni, dar nu ni s-a spus ca nu avem voie sa filmam. Este un abuz a lua camera de filmat a cuiva atata vreme cat nu ni s-a intrezis folosirea camerei", a spus acesta.