Curtea de Apel Galati urmeaza sa se pronunte asupra legalitatii Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind amanarea datei pentru alegerile europarlamentare, dupa ce o femeie, somera, a contestat acest act normativ, ea fiind asistata de avocatul Mihai Boldea, purtatorul de cuvat al PD Galati.
Manuela Golimba, in varsta de 40 de ani, somera, fosta croitoreasa, divortata si cu un copil de 19 ani in intretinere, a dat in judecata Guvernul la sfarsitul saptamanii trecute, nemultumita ca s-a decis amanarea alegerilor pentru Parlamentul European prin Ordonanta de Urgenta nr. 15/12 martie 2007.
Femeia, care sustine ca este apolitica, reclama incalcarea Constitutiei. Ea si-a ales sa fie reprezentata in instanta de avocatul Mihai Boldea. "Am luat aceasta decizie deoarece am fost lezata de amanarea alegerilor. Este momentul ca lucrurile in tara asta sa se grabeasca un pic si sa fie asa cum ar fi trebuit sa fie. Avand in vedere faptul ca sunt somera, o schimbare s-ar produce poate pentru mine si mi-as gasi un loc de munca macar mai bun", a declarat ieri Manuela Golimba. Plangerea a fost depusa la Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Galati.
"In primul rand, noi contestam neconstitutionalitatea Ordonantei, in conditiile in care in art. 115 din Constitutie se statueaza in mod clar ca ordonantele de urgenta pot fi luate doar in situatii exceptionale, iar din punctul nostru de vedere nu este cazul.
In al doilea rand, in materia drepturilor electorale nu pot fi folosite ordonantele de urgenta. Curtea Constitutionala urmeaza sa-si spuna punctele de vedere daca este constitutionala sau nu. Daca este neconstitutionala, ordonanta cade si practic alegerile vor fi la 13 mai", a declarat Boldea. (D.G.)