Pesurse.ro : Nicolaescu: Comisia de ancheta pentru referendum va fi la Senat si va audia cetatenii

Comisia pentru anchetele de la referendum va fi infiintata la Senat, va audia cetatenii care reclama abuzurile procurorilor si exista posibilitatea ca membrii comisiei parlamentare sa mearga in teritoriu pentru a intocmi rapoarte, a anuntat vineri deputatul PNL Eugen Nicolaescu, potrivit NewsIn.
"Ce s-a hotarat la USL, sedinta la care am participat aseara? Avem foarte multe sesizari din partea cetatenilor ca au fost agresati, ca au fost abuzati de catre procurori. Noi, Parlamentul, nu putem sa anchetam procurori, toata lumea stie asta, asa scrie in lege, ca atare, noi dorim sa constituim o comisie de ancheta la Senat prin care sa stam de vorba cu cetatenii, retineti, cu cetatenii care au fost supusi unor asemenea abuzuri si pe baza concluziilor care se vor naste ca urmare a acestor discutii, a acestor intrebari, evaluari, vom avea o concluzie la final pe care o vom prezenta public si atunci ar trebui ca CSM-ul sa aiba un punct de vedere: cetateanul a abuzat Parchetul sau Parchetul a abuzat cetateanul? Noi credem in continuare ca multi reprezentanti ai procuraturii au executat comenzi politice, este parerea noastra dar trebuie sa o putem sa o certificam, sa o argumentam, sa o dovedim cu ce spun cetateni. Concluziile vor fi prezentate public in plenul Senatului, dupa asta vor fi trimise CSM-ului care cred ca de data aceasta va uita pe cine reprezinta acolo, adica pe Traian Basescu", a declarat Nicolaescu la RTV.
El a precizat ca este posibil ca membrii comisiei sa se deplaseze in judetele cu cele mai multe reclamatii deoarece "nu putem sa chemam cetatenii la Parlament, ca presupune costuri sa se deplaseze". "O idee a fost - sigur, comisia parlamentara va decide cum va lucra - ca noi nu putem sa chemam cetatenii la Parlament, ca presupune costuri sa se deplaseze, ci colegii nostri sa mearga in acele localitati unde avem cele mai multe semnale, cele mai multe reclamatii, cele mai multe petitii, sa stea de vorba cu oamenii, sa intocmeasca documente si cu ele sa aratam ce se intampla democratic sau nu in Romania", a indicat Nicolaescu.
USL va cere o comisie parlamentara care sa analizeze modul in care se desfasoara cercetarile penale ale procurorilor privind referendumul, au anuntat joi co-liderii Uniunii.