Presedintele Senatului, Mircea Geoana, nu neaga acceptarea postului de premier al Romaniei, intr-un Guvern al opozitiei, daca PSD ii va solicita acest lucru.
"Eu am fost candidatul partidului in 2004 pentru functia de prim-ministru si trebuie sa spun ca, desi au fost multe opinii diferite, cred ca, daca am fi reusit atunci sa putem asigura continuarea guvernarii tarii, am fi pregatit mai bine intrarea in Europa si cred ca am fi evitat problemele de astazi. Am fost candidat de prim-ministru si in 2008, deci, intotdeauna cand a existat din partea partidului o solicitare pentru lucruri importante, cum sunt aceste candidaturi, sau pentru lucruri mai putin placute - ‘mai lasa de la tine domnule Geoana, cred ca e bine ca partidul sa fie unit‘ - nu am ezitat sa raspund favorabil", a afirmat presedintele Senatului, intr-o emisiune la Antena 3.
El a precizat ca nu se va antrena intr-o noua cursa pentru conducerea Partidului Social Democrat, in cazul in care liderul social-democrat, Victor Ponta, isi va depune mandatul la Consiliul National din 16 octombrie. "Victor Ponta a spus ca, la un astfel de Consiliu National, va veni sa-si prezinte activitatea si sa primeasca un fel de vot de incredere din partea partidului. (...) In acest moment cred ca orice fel de convulsie interna laPSD este contraproductiva. Cred ca tensiuni suplimentare si lupte la conducerea PSD nu isi au rostul", a precizat Geoana.
Presedintele Senatului a afirmat ca prioritar pentru PSD si pentru opozitie in aceste momente ar fi schimbarea Guvernului in urmatoarele luni. "Cine doreste sa intre la greu in aceasta perioada? Asta este intrebarea pe care trebuie sa si-o puna si PSD si PNL. Un calcul politic si politicianist spune intr-adevar ca a pune capul la cutie si a astepta sorocul din 2012 pentru alegeri este probabil cea mai prudenta si cea mai sigura cale pentru a avea o guvernare, sa speram monocolora, daca vom putea in 2012. Ideea ca noi avem o ezitare in a prelua fraiele puterii atunci cand este greu tarii cred ca este o bila neagra pentru noi si este greu de explicat", a sustinut Mircea Geoana.
El a subliniat ca nu crede in varianta unei noi suspendari a presedintelui Traian Basescu. "Cred ca opozitia, daca isi pune cu sinceritate fortele impreuna si vine cu o propunere alternativa la guvernare, poate forma un Executiv si sub steagul lui Basescu, cu un premier pus de noi", a spus presedintele Senatului