"Noua alianta socialist-populista apara si consolideaza statul creat de Ion Iliescu, care nu a incurajat munca, ci a incurajat lenea". Este declaratia facuta de premierul Emil Boc care se afla la Alba Iulia, acolo unde au loc alegeri locale la PD-L.
Noua Alianta a devenit subiect principal si la Alba, acolo unde democrat liberalii aleg o noua conducere a organizatiei locale. Emil Boc si Vasile Blaga au lansat critici aspre la adresa noii constructii politice.
"Astazi, prin noua alianta care o fac cei din PSD, alianta socialist-populista apara si consolideaza statul creat de Ion Iliescu (...) Prin mentalitatea, gandirea si lucrurile pe care le-a promovat. In Romania avem un stat care nu a incurajat munca, ci a incurajat lenea, am avut un stat al domnului Iliescu, care l-a obligat pe roman sa stea cu mana intinsa", a declarat presedintele PDL, Emil Boc.
Vasile Blaga, secretarul general al PDL, sustine ca PSD nu sta mai bine in sondaje in comparatie cu ultimul scrutin.
"Am scazut in sondaje, suntem undeva intre 18 si 20% si sigur asta poate si pentru ca nu am stiut sa explicam foarte bine intotdeauna ce am facut. Chiar daca am scazut in sondaje, ceilalti nu au adunat. Nu sta mai bine in sondaje PSD-ul decat la ultimul scrutin electoral. Poate putin mai bine sta PNL, deocamdata, ca, dupa ce renunta la principiul lor de baza si la speranta de a fi presedinte peste cativa ani, mai vedem noi cum vor sta peste o luna", a spus Blaga.
Ministrul Elena Udrea a comentat si ea formarea aliantei: "Nimic nou, doar o recunoastere a unei realitati vechi. Au avut proiecte comune, cel mai important fiind acela Jos Basescu. Este o alianta pe care presedintele a batut-o in 2009. Pentru noi nu e decat o clarificare a unei situatii despre care demult incercam sa constientizam opinia publica".
Liberalii, conservatorii si social-democratii din intreaga tara au fost chemati sambata sa valideze Uniunea dintre Alianta de Centru-Dreapta PNL-PC si PSD. De altfel, cele trei partide au stabilit deja agenda politica a aliantei, dar si modul in care uniunea va functiona.
Delegatia Permanenta a PNL a aprobat infiintarea USL, fiind inregistrate doar un vot impotriva si opt abtineri. Votul impotriva a fost dat de liberalul Ludovic Orban.
Si Consiliul National al PC a aprobat formarea USL, in favoarea propunerii votand 388 de delegati, in timp ce 13 s-au impotrivit, iar 14 s--au abtinut, a declarat presedintele conservatorilor, Daniel Constantin.