Noile Regulamente ale Senatului si Camerei Deputatilor nici nu au intrat in legalitate ca se si pune la cale modificarea lor. Bogdan Olteanu, candidat pe scaunul detinut de Adrian Nastase, anunta ca se pregateste sa le modifice din nou.

Senatorii au dat ieri votul final la regulament, in timp ce la camera Deputatilor votul final se va da probabil astazi. Mircea Geoana, presedintele PSD, a declarat ieri ca o serie de juristi desemnati de partid lucreaza la obiectiile care vor fi adresate Curtii Constitutionale pe marginea acelor articole calificate de PSD ca fiind neconstitutionale. çntre acestea se afla si cele referitoare la schimbarea presedintilor celor doua Camere parlamentare.
Chiar daca PSD si PRM au anuntat ca vor sesiza Curtea Constitutionala si chiar daca nu se stie care va fi verdictul acesteia, Bogdan Olteanu, care se si vede ca sigur in locul lui Adrian Nastase, anunta ca le va modifica din nou.
Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, candidat pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor in locul lui Adrian Nastase a declarat duminica seara ca, daca va ajunge presedinte al Camerei Deputatilor, va propune noi modificari ale Regulamentului de functionare. a€žAs vrea sa ma vad un presedinte al Camerei Deputatilor diferit de cei dinaintea€œ, a spus Olteanu.
a€žDupa ce voi ajunge presedinte al Camerei Deputatilor, as dori sa facem o noua modificare a Regulamentului, care sa inlature atributiile abuzive ale presedintelui in ceea ce priveste conducerea sedintelora€œ, a precizat Olteanu. çn opinia sa, presedintele Camerei Deputatilor sau conducatorul de sedinta supune la vot ceea ce vrea, interpreteaza Regulamentul in nota proprie, hotaraste cu cate voturi trebuie sa se aprobe un articol si decide daca se da sau nu pauza a€ž n orice moment al fanteziei colegilor de la PRMa€œ.
Olteanu a anuntat ca, daca va fi presedinte al Camerei Deputatilor, va initia un amendament prin care va cere ca sedintele de comisii sa fie publice. a€žDaca schimbam Regulamentul, conducerile comisiilor nu vor mai decide, ci vor fi obligate sa tina sedinte publice prin Regulamenta€œ, a adaugat Olteanu.