In singurul bufet din sediul Guvernului in care poate fi servita masa a fost postat un afis prin care se interzice mutarea scaunelor de la o masa la alta, persoana care nu respecta regula riscand sa-i fie refuzata comanda. "In dorinta de a oferi un serviciu rapid si de calitate, precum si de a nu aglomera excesiv personalul disponibil pentru deservire, va rugam sa pastrati configuratia actuala a salii de mese fara a suplimenta numarul locurilor existente la oricare dintre mese. In caz contrar, ne vedem nevoiti sa refuzam preluarea comenzii", se scrie in afisul lipit pe peretii bufetului.

Nu mai sunt scaune!

ßefa bufetului de la Palatul Victoria, Adriana Misirgic, a justificat decizia prin lipsa unui mobilier suplimentar. "Nu avem mai multe scaune, ci doar atatea cat trebuie sa fie la fiecare masa. Daca cineva trage un scaun la alta masa, ceilalti clienti care doresc sa serveasca masa stau in picioare si asteapta la rand la scaune", a declarat Misirgic. Prin suplimentarea scaunelor la o masa se formau "unele grupuri mai vesele", care stateau prea mult in bufet si impiedicau deservirea normala a celorlalti clienti. Functionarilor din Guvern li s-a interzis totodata sa mai serveasca masa in birou si a fost intocmita o lista cu persoanele care au dreptul sa manance fara sa se mai deplaseze la bufet, pe care figureaza doar anumite persoane. "Exista o lista cu 55 de persoane carora li se permite sa comande mancare in birouri: ministri, secretari de stat, consilieri de stat, cateva secretare si sefi de cabinet, precum si alte persoane care nu au timp sau nu pot parasi locul de munca. Lista era facuta mai demult, dar nu se respecta. Acum, aceasta a fost reactualizata de Secretariatul General al Guvernului si trebuie sa o respectam", a spus sefa bufetului.

Functionarii sunt nemultumiti

Totodata, ea a aratat ca onorarea tuturor comenzilor in birou a condus, in timp, la disparitia mai multor furculite, cutite, cani si farfurii, folosite prin diferite cabinete. "In prezent, suntem in inventar si numai pana acum s-a constatat ca ne lipsesc 200 de tacamuri. Vesela inca nu am numarat-o. Ce lipseste va trebui sa fie platit de noi", a mai declarat sefa bufetului. Restrictiile si noile reguli i-au nemultumit pe multi functionari guvernamentali din Palatul Victoria, care au declarat ca nu se asteptau ca "restructurarea si reorganizarea Guvernului sa inceapa cu bufetul". Ei au explicat ca noile reguli de servire a mesei au fost impuse odata cu preluarea de catre Radu Stroe a functiei de secretar general al Guvernului.
Secretariatul General al Guvernului nu a comentat vociferarile functionarilor guvernamentali, precizand doar ca bufetul din Palatul Victoria este coordonat de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat.