Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, precizeaza pe blogul personal ca va sustine miscarea "No Basescu Day", recomandand ca aceasta actiune sa fie urmata de proteste publice.
"Salut ideea bloggerilor care au initiat aceasta "miscare". Este o forma de protest pe care o apreciez si cu care vreau sa ma solidarizez. E un exemplu preluat din Franta si Italia. Primul pas, initiat de voi, pe bloguri, e excelent. El va trebui urmat insa de un pas similar cu cel din tarile mai sus amintite - cu proteste publice, cu iesiri in strada, care sa se transforme intr-o zi a apararii democratiei si a drepturilor cetatenesti", scrie Nastase pe blogul peronal.
Social democratul a anuntat ca pe 2 aprilie, ziua "No Basescu Day" va purta ceva violet.
"Si sunt convins ca vom fi foarte multi in PSD care vom purta fara frica aceasta culoare, mai ales dupa Congres", a adaugat acesta.
"O zi fara Basescu pentru cealalta jumatate de Romanie. 2 aprilie - ziua in care ne intalnim in violet non-Basescu", se arata pea un flyer, atasat postarii sale.
Sustinatorii miscarii violet au propriul blog: http://nobasescuday.blogspot.com/. "Miscarea Violet e o miscare pasnica, autonoma de partide, pentru o clasa politica demna, moderna. (...) Votul din 6 decembrie si rezultatul alegerilor ne-a impartit, egal, in invingatori si ciuruiti. Guvernul rezultat din alegerea lui Traian Basescu, prin desemnarea lui Emil Boc, ne poate condamna pe toti la moarte. Daca nu la una fizica, la o moarte civica si spirituala lenta. Chiar si pe cei care si-au imaginat ca au invins. Suntem nevoiti sa rezistam si sa ne impotrivim. Sa ne adunam din ce in ce mai multi si sa incercam sa reparam ce se mai poate repara. Si sa construim