PSD a organizat aseara un miting electoral dupa reteta deja consacrata si indelung lucrata a celui mai mare partid din Romania: multimi extaziate, baloane si fulare rosii, lasere si fum, totul pe o muzica asurzitoare, dar care, aplicata cu talent, a sculat oamenii in picioare. Primarul Radu Mazare, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, vicele sau, Petre Stanca, deputatii Alexandru Mazare si Eduard Martin, presedintele organizatiei municipale Gelu Dae, liderul tineretului social-democrat, Ovidiu Banicioiu, Liviu Dragnea, eurocandidata constanteana Cristina Dumitrache si Mircea Geoana s-au urcat pe scena in uralele pesedistilor din toate organizatiile judetului. Inainte de asta, liderii PSD au facut o baie de multime, Mazare si Geoana fiind cei mai solicitati social-democrati la strangeri de maini. Totul pe acordurile unei variante mioritice a Odei Bucuriei, imnul Uniunii Europene.
Liderii social-democrati au infierat din nou guvernarea de dreapta, Geoana mergand pana acolo incat i-a prezentat pe cei din Partidul Popular European (principala forta politica din Uniunea Europeana) ca adversari ai romanilor. Radu Mazare a vorbit despre "Basescu si portocaliii lui" care "au rascolit ce e mai rau in oameni" si care, desi pozeaza in "arhangheli ai dreptatii" sunt mincinosi si varati in afaceri necurate "pana-n gat". Primarul Constantei a pomenit din nou despre proiectele sale care au fost blocate de guvernanti, promitand insa ca le va duce la indeplinire "in ciuda lor". Astfel, pe langa deja anuntatul proiect al subventionarii costurilor unei locuinte pentru tineri din banii Primariei (circa 30.000 euro), Mazare a anuntat si proiectul privind realizarea si scoaterea la vanzare, tot pentru tineri, a unor case la pretul de constructie. De altfel, PSD si-a asumat deja proiectul locuintelor subventionate, urmand sa-l promoveze ca initiativa legislativa. La randul sau, Nicusor Constantinescu a tinut sa le precizeze celor prezenti ca fiecare cetatean roman a fost jefuit cu cate 400 euro, din cauza Guvernelor de dreapta care nu au fost in stare sa aduca in Romania banii care ni se cuveneau in urma aderarii la UE. "Din nestiinta, ignoranta si prostia Aliantei portocalii, banii UE s-au dus dracului", a declarat Constantinescu, punandu-i la zid pe "incompetentii care ne-au haituit timp de trei ani, dar care isi arata caltabosii si coruptia la televizor".

Geoana spune ca PSD Constanta este o organizatie de elita

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus despre organizatia Constanta a partidului ca este una de elita, printre cele mai puternice din tara, anuntand ca proiectele lui Mazare vor fi promovate pentru a fi aplicate la nivel national. Geoana a declarat ca in 5-10 ani Constanta trebuie sa ajunga sa faca concurenta marilor porturi ale Europei, principala conditie in acest sens fiind insa plecarea de la guvernare a actualei puteri, in caz contrar urmand sa fim ajunsi din urma de Varna sau Odessa. "PSD a eliminat vizele in 2002, iar in 2007 guvernul de dreapta ii aduce acasa pe romani in masa, expulzati", a mai declarat Geoana, potrivit caruia Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu "si-au batut joc de noi timp de trei ani" si a cerut insistent celor prezenti sa voteze pentru PSD, castigarea euroalegerilor reprezentand in opinia liderului social-democrat primul pas spre revenirea la guvernare. Referindu-se la afirmatiile lui Basescu, Geoana a spus ca printre politicenii expirati despre care a vorbit seful statului face parte chiar acesta, alaturi de Tariceanu, Berceanu, Frunzaverde sau Stolojan, oameni care se afla de 20 de ani in politica. In acest context, Geoana a spus ca PSD este de fapt initiatorul legii privind votul uninominal si i-a indemnat pe oameni sa nu se lase inselati de afirmatiile adversarilor de dreapta.