Nicolae Ulieru, fost purtator de cuvant al SRI, a declarat recent, intr-o emisiune tv, ca cei care i-au condus pe mineri prin Bucuresti, in vara lui 1990, erau ofiteri sub acoperire ai acestei unitati. Iar alti asemenea ofiteri lucrau ca ziaristi la cotidiene centrale.
"E un serviciu care s-a imprastiat ca un cancer, depasindu-si categoric atributiile date prin lege. Sa nu uitam ca, de exemplu, la Mineriada din iunie ‘90 ghizii minerilor erau ofiteri de la Doi si un sfert. Cei care au vandalizat casa lui Ion Ratiu erau ofiteri de la Doi si un sfert. Aceasta unitate a fost formata din scursorile fostei Securitati", a spus Nicolae Ulieru, fost purtator de cuvant al SRI.
Nicolae Ulieru a mai afirmat ca persoane cunoscute ca jurnalisti erau, de fapt, angajati ai Directiei de Informatii a Ministerului de Interne.
"Avem oameni care lucrau in presa - la Romania Libera, la Evenimentul Zilei, care injurau SRI cu fiecare ocazie si pe care i-am depistat ca erau ofiteri acoperiti ai unitatii Doi si un sfert", a mai spus Ulieru.
In replica, reprezentantii celor doua ziare asteapta ca Ulieriu sa-si probeze spusele.
"Nu exclud ca in redactiile celor doua ziare sa fi fost oameni infiltrati ai unor servicii secrete, nici in trecut si nici acum. Atata timp cat nu da nume concrete, declaratia sa nu valoreaza doi bani!", a spus Dan Turturica, redactor-sef la Romania Libera.