Vicepremierul Dan Nica a afirmat ca la nivelul coalitiei PDL- PSD nu a existat o "cearta" in urma declaratiilor liderilor PSD din CEx de vineri.
Intrebat daca social-democratii s-au "impacat" cu colegii din PDL, Dan Nica a negat faptul ca declaratiile de la sedinta cu usile inchise a CEx PSD de vineri ar fi afectat relatia dintre cele doua partide.
"Nici nu am fost certati!", a raspuns, zambind, vicepremierul.
Dan Nica a mai spus ca la intoarcerea presedintelui PSD, Mircea Geoana, din delegatia oficiala din China, se va " vedea cand anume se poate realiza" o intalnire, precum cea propusa de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, intre presedintele PDL, Emil Boc, presedintele PSD, Mircea Geoana si seful Statului, Traian Basescu.
La finalul sedintei coalitiei, Dan Nica a spus ca cele doua partide au stabilit sa ceara membrilor PSD si PDL sa dea dovada de retinere si sa se preocupe de problemele economice si sociale.
"Am avut o discutie si pe tema anumitor discutii private care au aparut in mass-media. Decizia a fost de e avea un dialog institutional si responsabil. Am decis sa cerem tuturor membrilor celor doua partide sa dea dovada de retinere si in acelasi timp sa ne preocupam si sa avem toata energia pentru ca ceea ce inseamna asteptarile romanilor si mai ales depatirea crizei sa constituie principala prioritate", a declarat Dan Nica.
Anterior sedintei coalitiei, liderii PDL, Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea, Roberta Anastase, au avut o intalnire in biroul acesteia din urma, iar dupa aceasta au urcat la sala grupului PSD, unde se aflau deja Dan Nica, Liviu Dragnea, Ion Toma si Viorel Hrebenciuc.
Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, dupa sedinta Biroului Politic Central al coalitiei, ca democrat liberalii nu sunt suparati dupa afirmatiile facute de liderii PSD la Turnul Magurele. Hrebenciuc a precizat ca discutiile au vizat criza economica si asumarea raspunderii Guvernului pe cele doua coduri, civil si penal. "De ce sa fie suparati? Am discutat despre problemele crizei si asumarea raspunderii, de azi (luni -n.r.)", a afirmat Hrebenciuc, referitor la atitudinea democrat-liberalilor din cadrul sedintei de astazi.