Presedintele PSD, Mircea Geoana, a recunoscut joi ca a avut in cursul zilei de miercuri o discutie exploratorie cu vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, despre posibilitatea unei colaborari electorale intre cele doua formatiuni. El a precizat ca discutia cu Lavinia Sandru a fost doar una de principiu, fara a se agrea formula in care PSD si PIN ar putea colabora la alegerile parlamentare din noiembrie.
De asemenea, cei doi nu au stabilit nici numarul de colegii uninominale in care reprezentanti ai PIN ar putea candida intr-o colaborare electorala cu PSD, nici daca aceasta colaborare va fi una institutionalizata oficial intre cele doua partide sau daca un numar de candidati provenind din PIN vor candida sub sigla PSD-PC.
Miercuri seara, in cadrul unei emisiuni televizate, Lavinia Sandru a anuntat ca PIN se afla in negocieri cu PSD pentru formarea unei aliante, impreuna cu PC, care deja se afla alaturi de social-democrati. "Suntem in discutii cu colegii de la PSD si PC pentru a avea o alianta mai ampla la alegerile pentru Parlament, o alianta care sa promoveze tinerii profesionisti pe care i-ati cunoscut la alegerile europarlamentare. PD-L merge cu PRM in trecut, PIN merge inainte cu PSD si PC", a declarat Lavinia Sandru.