Nemultumit de atitudinea politica egoista a lui Mircea Geoana, presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, crede ca la o viitoare sedinta a conducerii partidului vor trebui clarificate „anumite aspecte“, deoarece nimeni nu poate realiza singur toate obiectivele partidului. Nastase nu crede ca va fi schimbat de la sefia Camerei Deputatilor pentru ca ar fi o actiune neconstitutionala si critica dur Alianta PNL-PD, Guvernul si pe presedintele Traian Basescu.

Pentru ca Geoana sustine ca PSD are un singur lider si ca el este purtatorul de mesaj al partidului, Adrian Nastase s-a pronuntat intr-un interviu acordat Mediafax pentru clarificarea situatiei. „Am citit cu interes declaratiile lui Mircea Geoana. Consider ca va trebui sa clarificam anumite aspecte la o viitoare sedinta a conducerii partidului. Va trebui sa lamurim, intre altele, daca la congres s-a stabilit o formula de functionare a partidului 1+599.999 sau daca a fost aleasa o echipa de conducere cu roluri complementare. Eu am inteles ca s-a decis o varianta de echipa“, a precizat liderul PSD. Nastase respinge ideea ca modernizarea partidului a inceput doar dupa

Congresul din aprilie 2005.

El crede ca modernizarea PSD a debutat in urma cu mai multi ani, atunci cand a promovat in conducerea partidului si in Guvern multi oameni tineri, iar PDSR a devenit un partid social democrat modern, membru al Internationalei Socialiste si al Partidului Socialistilor Europeni.

Schimbarea presedintilor, neconstitutionala

Raspunzand unei intrebari daca vor fi alegeri anticipate, presedintele executiv al PSD a spus ca are convingerea ca „nu se stie“.
„In Executiv, in Alianta si in Coalitie domneste un haos total. Iar de la haosul din sanul Puterii la haosul din tara nu mai este decat un pas. Oricum, am vazut ca dupa PC si UDMR acum si PNL se teme de anticipate. Liberalii au inteles ca populatia nu vrea alegeri inainte de termen, ca democratii stau mai bine decat ei in sondaje si ca Uniunea Europeana nu agreeaza anticipatele. Desi tarziu, chiar si domnul Tariceanu a inteles ca PNL va fi cel mai mare perdant al unor astfel de alegeri. De aceea a si decis sa nu-si mai dea demisia“, a afirmat Nastase. El a mentionat ca incercarea actualei Puteri de a-i schimba din functie pe presedintii Camerelor este anticonstitutionala.
„Nu este vorba de schimbarea mea sau a lui Nicolae Vacaroiu. In articolul 61 din Constitutie scrie foarte clar ca 'presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor'“.