Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat luni ca exista mai multe lucruri de lamurit in ceea ce priveste alegerile prezidentiale, principala problema fiind data la care se vor desfasura acestea.
"Avem deja o problema pentru a stabili data cand trebuie sa se tina alegerile prezidentiale. Din cate am inteles, exista o echipa care va trata aceste probleme si, in cadrul Parlamentului, se va finaliza intr-o perioada scurta de timp legea care sa constituie cadrul pentru aceste alegeri", a declarat Nastase.
El a mai precizat ca se va incerca, totusi, sa nu fie o aglomerare prea mare de candidati.
"Se va incerca stabilirea unor conditii ca sa permita, celor care doresc, sa poate sa participe, dar sa nu existe o aglomerare mare de candidati care sa se prezinte fara niciun temei", a mai spus liderul social-democrat.
Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) intentioneaza sa introduca o taxa de 2.000 de salarii minime pe economie pentru fiecare candidat la alegerile prezidentiale din acest an.
Pentru ca fiecare prezidentiabil ar avea de platit la depunerea candidaturii 1.200.000 de lei, adica 300.000 de euro, numarul celor se vor inscrie in cursa pentru Cotroceni din acest an ar putea fi mai mic decat la alegerile trecute
Intrebat daca, din cauza acestei taxe, unii politicieni vor intra in insolventa, Nastase a spus ca aici nu este vorba de politicieni, ci de cei care ii sustin.
"Nu cred ca este vorba de ei, ci este vorba despre cei care ii sustin, cei care pana la urma justifica participarea unor candidati la alegerile prezidentiale", a mai spus Nastase.