Presedintele PSD, Adrian Nastase, isi doreste ca Ioan Rus (foto, dreapta), presedintele filialei Cluj a partidului, sa candideze, la congresul din 22 aprilie, pentru functia de secretar general al partidului.

“Fiecare isi va depune la congres candidatura pentru un post sau altul. Eu voi incerca
sa-l conving pe Ioan Rus sa candideze pentru functia de secretar general, dar el ar trebui sa hotarasca impreuna cu ceilalti colegi. Ar fi o formula foarte buna“, a declarat Nastase la Cluj-Napoca.
In privinta ideilor exprimate in documentul “Reforma profunda a PSD“, adoptat la Cluj-Napoca de 14 filiale ale partidului din Ardeal, Adrian Nastase a declarat ca “trebuie operationalizate in principii care sa figureze in statut“. “Printre acestea se numara principiul competitiei directe, cel al descentralizarii, votul secret, care reprezinta lucruri castigate pentru partid. Consider ca mesajul a fost inteles, consider ca aceasta contributie a colegilor de la Cluj, si nu numai, a fost foarte utila pentru strategia pe care o construim“, a precizat Nastase.

Legatura dintre avangarda si grosul trupelor

Presedintele PSD a recunoscut ca a primit reprosuri din partea PSD Cluj din cauza ca nu a sustinut mai mult documentul de reforma a partidului si pe initiatorul acestuia, Ioan Rus.
“Le-am spus ratiunile pentru care imi voi mentine un punct de vedere echilibrat, care sa reflecte punctele de vedere ale tuturor organizatiilor din tara, astfel incat PSD sa nu se transforme intr-un partid de 10%, sau unul regional, ci sa continue sa fie unul care sa reprezinte o alternativa la actuala guvernare. Mi-ar fi fost simplu sa dau impresia ca sunt supermarele reformator al partidului, care se pune in fruntea unui grup de haiduci, dar trebuie pastrata o legatura intre avangarda si grosul trupelor“, si-a argumentat Nastase pozitia.
El a afirmat ca, in calitate de presedinte al partidului, are datoria de a incuraja preluarea a ceea ce este util din aceasta dezbatere, pentru a elimina riscul unor puncte de vedere extreme.