Fostul premier Adrian Nastase a declarat vineri, la Alexandria, comentand candidatura lui Mircea Geoana la functia de premier, ca liderul PSD are, in primul rand, minte de premier si este sustinut de PSD.
"Mircea Geoana are in primul rand minte de premier si un partid care il sustine", a precizat Nastase, care a aratat ca Geoana a evoluat foarte mult.
Intrebat ce calitati are Mircea Geoana, care sa il recomande pentru a ocupa functia de premier, Nastase a precizat: "Mircea Geoana a crescut foarte mult, a evoluat foarte mult. Daca m-ati fi intrebat acum zece ani, poate spuneam un alt lucru, as fi spus ca este doar un diplomat foarte bun". "Am mare incredere in Mircea Geoana. Sunt convins ca lucrurile vor merge bine. L-am vazut si astazi, vorbeste bine, a inceput sa vorbeasca liber foarte bine, isi face temele dinainte, cred ca e in ordine", a aratat Nastase, adaugand ca, daca Geoana va accepta, ii va spune multe lucruri care ar putea sa ii foloseasca.
Nastase a mai spus ca, din punct de vedere formal, Congresul de desemnare a premierului trebuie sa aiba loc, acest lucru fiind prevazut de Statut.
Intrebat daca Geoana va fi un premier mai bun decat a fost el, Nastase a raspuns: "Asa ceva nu se poate intampla... Lasand gluma la o parte, e o alta perioada, o alta zona, alte sarcini, alt context, partidul este altfel structurat, Parlamentul va fi altfel configurat".