Adrian Nastase este de parere ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost "obosit fizic si mental", in timpul confruntarii de vineri seara.
"Traian Basescu a fost jalnic la dezbaterea de aseara. Incapabil sa explice, incapabil sa reactioneze", a scris Nastase, pe blog-ul sau.
Deranjat de un comentariu, potrivit caruia Basescu "beneficiaza" de aceeasi antipatie ca si el in 2004, Nastase a scos la bataie cifrele. In primul tur din 2004, liderul PSD obtinuse 40,97% din voturi, fata de cele 33,92%, ale lui Traian Basescu.
"Este adevarat ca, in turul doi, Traian Basescu a fost mai 'simpatic' cu 250.000 de voturi, pe care le-a obtinut, in principal prin reorientarea voturilor de la 'simpaticul' Corneliu Vadim Tudor", a comentat Nastase.
"Regret ca cei care au votat cu Traian Basescu, din diferite motive, nu reusesc sa-si asume barbateste, decizia de atunci. Traian Basescu s-a dovedit, evident, o optiune gresita. Sper ca, inca din turul 1, candidatul PSD, Mircea Geoana, sa obtina peste 40% din voturile exprimate si sa-l depaseasca si el pe Traian Basescu, pentru a facilita competitia din turul doi", a incheiat Adrian Nastase.