Fostul presedinte al PSD Adrian Nastase este asteptat astazi la sediul partidului pentru a lamuri situatia datoriilor din campania electorala. Amenintat de conducerea PSD, inclusiv de Mircea Geoana, cu retragerea sprijinului politic din cauza problemelor sale penale, Nastase va fi judecat totusi dupa alte criterii decat cele ale unui simplu membru actual de partid.
Senatorul PSD Vasile Dancu a apreciat ieri ca momentul conflictual dintre Adrian Nastase si unii dintre liderii actuali ai partidului va fi depasit si a afirmat ca fostul presedinte al PSD nu poate fi tratat ca un membru oarecare al partidului. El a afirmat ca prin negociere politica "maruntul conflict" care s-a nascut intre Nastase si lideri de la varful actualei conduceri a partidului poate fi depasit.
Dancu a evitat sa nominalizeze acele persoane de la varful PSD care ar fi in conflict cu Nastase.
"Este evident ca Adrian Nastase nu este un simplu membru de partid, este o resursa politica a PSD, este fostul presedinte, este intemeietorul si cel care a facut prima modernizare a PSD si nu-l putem trata ca pe un membru oarecare al partidului", a spus el.
Senatorul social-democrat a afirmat ca situatia conflictuala in care este implicat Nastase tine mai degraba de "unele relatii personale". El a admis ca, in ultima vreme, fostul presedinte al PSD a facut unele analize si declaratii care nu au folosit imaginii partidului, dar a anticipat ca PSD va avea "intelegere" fata de Nastase si va conta ceea ce va face acesta in viitor, si nu ce a facut in trecut.
Dancu a mai apreciat ca dupa ce isi va rezolva problemele personale Nastase ar putea avea un rol in politica, iar PSD ar trebui, in acest moment, sa fie solidar cu fostul lider.

Geoana cere solidaritate si rigoare

Pe de alta parte, liderul PSD Mircea Geoana a declarat la Buzau ca nu-si doreste plecarea vreunui membru din partid, insa cei care fac parte din formatiunea social-democrata trebuie sa dea dovada de solidaritate si sa se supuna rigorilor partidului, liderul social-democrat facand referire la Adrian Nastase.
Geoana a declarat ca orice partid trebuie sa dea dovada de solidaritate, iar solidaritatea este ca o strada cu dublu sens. "Avem obligatia de solidaritate cu membrii nostri indiferent cum se numesc si e obligatie pentru orice partid. Strada are insa si un sens invers, in care si cel care solicita sprijin partidului trebuie sa arate aceeasi solidaritate cu partidul si in interesul general al acestuia. Cat traficul e in dublu sens, toata lumea e multumita. Cand cineva nu doreste o astfel de reactie, nu are decat sa-si urmeze destinul pe cont propriu", a spus liderul social-democrat, raspunzand unei intrebari referitoare la soarta politica a lui Adrian Nastase in PSD.

PSD Bucuresti nu ia masuri ireale

In acelasi timp, presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat marti seara, la finalul unei sedinte cu liderii de organizatii, ca organizatia Bucuresti nu va lua nicio masura in privinta fostului presedinte PSD Adrian Nastase, fara o baza reala. Sorin Oprescu a precizat ca "PSD Bucuresti nu intelege sa ia masuri doar pentru ca, de undeva de sus, din zone ezoterice, sunt dictate decizii care privesc aceasta organizatie".
Oprescu considera ca formatiunea sa trebuie sa ramana unita, chiar daca anumite actiuni ale unora care au fost in conducerea partidului in trecut au deranjat. Adrian Nastase a precizat ca nu a fost nici sunat, nici instiintat pe vreo alta cale despre presupusa discutie la care l-ar fi invitat Geoana sau vreun alt lider al PSD, el afland despre o astfel de posibilitate doar din presa.