Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan, exclus din PNTCD la sfarsitul saptamanii trecute, sustine ca s-a nascut taranist si ca va muri taranist. "Eu m-am nascut in PNTCD, si nimeni nu poate sa ma excluda, mai ales oameni veniti din alte partide. Eu m-am nascut taranist si voi muri taranist", a declarat luni Muresan.
Muresan a facut o paralela cu situatia inregistrata in urma cu sase ani, cand a fost exlus de liderul de atunci al formatiunii, Victor Ciorbea. "Atunci, ca si acum, colegii mei s-au grabit sa se indeparteze de mine, cu toate ca atunci, ca si acum, eram nevinovat. Acuzele si atacurile care sunt indreptate asupra mea sunt niste atacuri politice, cauzate de faptul ca eu sunt un loial si dedicat membru al Partidului National Taranesc Crestin Democrat", a spus fostul ministru.
Muresan considera ca "institutia de tip stalinist PNA-DNA a fost asmutita" impotriva sa "din primele sale zile de existenta" pentru ca el "a fost si ramane un adversar inrait a tot aceea ce inseamna comunism, beneficiari si urmasi ai comunismului in Romania". "Este foarte clar ca aceasta instutie de represie politica este folosita de presedintii de crez stalinist precum Iliescu si Basescu pentru a-si elimina dusmanii politici. Imi este clar ca lupta in care sunt implicat de 17 ani si batalia pe care o duc acum este de prea mare anvergura pentru acesti oameni mici care ocupa abuziv sediul Partidului National Taranesc Crestin Democrat", conchide fostul ministru al Agriculturii.