Enational.ro: Progresistii lui Gabriel Oprea raman pe pozitie: UNPR nu se varsa in PSD

UNPR va face parte in continuare din alianta de centru-tanga, dar nu va fuziona cu PSD. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al formatiunii, deputatul Valeriu Steriu.
Progresistii nu sunt dispusi sa renunte la independenta lor politica pentru a se intoarce sub comanda lui Victor Ponta. "Clarificarea" a fost facuta de Steriu, in cadrul unei intalniri cu filialele UNPR. Am aratat ceea ce inseamna in clipa de fata, parteneriatul in cadrul USL, parteneriatul in cadrul aliantei de centru-stanga pe care o avem cu PSD. Au fost mesaje foarte importante pentru ca, se stie, in urma cu circa doua luni a avut loc congresul PSD, multa lume astepta fuziunea si era nevoie sa clarificam. Suntem in continuare intr-o alianta de centru-stanga, chiar fara a face fuziunea. Fiecare partid, pe partea de stanga poate veni cu proiecte ale partidului, asa cum sunt cele prezentate de noi", a explicat purtatorul de cuvant al UNPR.
Mugur Mihaescu a trecut in barca puterii
Dupa ce si-a incheiat socotelile cu Partidul Verde, unde a detinut pentru o perioada functia de presedinte executiv, Mugur Mihaescu s-a inscris in UNPR. Evident, actorul a trecut sub tacere aventura politico-ecologista din 2011. "Nu am crezut niciodata ca ma voi inscrie intr-un partid. Mi-am zis ca s-ar putea sa mai fie o sansa sa gasesc ceea ce imi doresc. UNPR este un partid nou, care nu a avut timp sa se altereze si cred ca putem sa punem bazele unor proiecte comune care sa aduca bani in tara", a declarat Mihaescu.