DeCe News: Traian Basescu, adevarata tinta a motiunii (Autor: Bogdan Chirieac)

Emil Boc: "Motiunea nu va trece". Vasile Blaga: "Motiunea nu va trece". MRU: "Motiunea nu va trece" . Victor Ponta: "Astazi nu avem numarul necesar de parlamentari pentru a trece motiunea impotriva guvernului Ungureanu, dar nu am obosit sa cautam in arcul guvernamental parlamentari care sa ni se alature".
Si totusi, astazi, miercuri, 25 aprilie, in spatele usilor inchise se stie ca, daca se doreste, motiunea va intruni mult peste cei 231 de parlamentari necesari. E mai usor sa aduni voturile impotriva premierului Ungureanu decat daca trebuiau adunate voturi impotriva lui Vasile Blaga, de exemplu. PDL-ul nu l-a digerat in niciun fel pe MRU, iar acceptarea lui de catre PNL era de la inceput o aberatie.
Prin numirea sa ca premier, dl Basescu, departe de a-si fi salvat Puterea, a accelerat atat dezagregarea propriului partid, cat si a coalitiei guvernamentale.
Astazi, la bursa pariurilor politice, intrebarea este daca dl Basescu il va numi sau nu pe dl Ponta premier dupa ziua de vineri.
Romania a ajuns intr-o situatie unica in Europa civilizata: motiunea de cenzura nu este indreptata de fapt impotriva Guvernului. Alegerile locale si parlamentare nu sunt neaparat pentru a-i desemna pe cei cu programele cele mai credibile. Si motiunea, si alegerile, si intrega lupta politica au ca tinta indepartarea lui Traian Basescu de la Cotroceni.
Dupa anuntul din mai, 2010, cu taierile de tot felul, presedintele a devenit simbolul raului in Romania, avand astazi sub zece la suta favorabilitate in sondaje - ceea ce inseamna ca peste 90 la suta din populatie este impotriva lui Traian Basescu. Demiterea sa a devenit un scop in sine pentru toate categoriile sociale din Romania. Inclusiv cele necivile...
Multa lume va fi nelamurita cand vineri, dupa ce Opozitia va anunta ca motiunea a trecut, dl Basescu va fi ramas in continuare, linistit, in biroul sau din Palatul Prezidential.