Motiunea privind criza serviciului public de termoficare, initiata de PDL, a fost respinsa, marti, de Camera Deputatilor, inregistrandu-se 83 de voturi "pentru", in conditiile in care in sala erau prezenti 248 de deputati, iar numarul de voturi necesare adoptarii era 125. "S-au exprimat 83 de deputati in favoarea motiunii, numar insuficient pentru adoptarea acesteia", a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. La randul sau, liderul deputatilor PDL, Cristian Radulescu, a fost de parere ca deputatii PSD si PC au incercat sa fie "nici la putere, nici in opozitie" pentru ca nu au participat la vot. "Astfel se consfinteste atitudinea pe care o au de un an si jumatate, aceea de a afirma ca sunt in opozitie, dar de a sustine, de fapt, actuala guvernare", a afirmat Radulescu.
Deputatul PRM Ioan Aurel Rus a incercat sa minimalizeze rezultatul votului, considerand ca motiunea a fost adoptata, date fiind masurile luate de Guvern in acest domeniu. Liberalul Horia Uioreanu a sustinut ca rezultatul votului a fost generat de faptul ca documentul a fost "prea subtire". "Noua alianta formata de PDL si PRM incepe sa arunce in Parlament un val de motiuni in ideea de a bloca activitatea parlamentara si, in special, numarul unu al contractului PDL-PRM este blocarea votului uninominal", a mai spus Uioreanu.
Viceliderul deputatilor PSD Aura Vasile a explicat ca social-democratii nu au participat la vot pentru ca "PDL incearca, pe ultima suta de metri, sa se disculpe si sa stearga din memorie ca au participat la guvernare". "Prin atitudinea noastra incercam sa amendam ambele partide, PNL si PDL", a tinut sa precizeze Aura Vasile. Social-democratii si conservatorii au ramas in sala in timpul votului, dar au refuzat sa-si exercite acest drept.
Camera Deputatilor a fost nevoita sa amane de doua ori, luni si marti dimineata, votul la motiunea PDL, din cauza lipsei de cvorum.