Dan Ilie Morega a castigat al doilea mandat de presedinte al PNL Gorj, chiar daca alegerile pentru desemnarea sefului organizatiei judetene vor avea loc abia pe 5 iunie.

Liderul interimar al PNL Gorj si-a "potolit" toti adversarii, iar Gheorghe Orzan, contracandidatul sau, aproape ca si-a cerut scuze ca s-a inscris in cursa impotriva celui supranumit "Sfantul" de la Pades, fiind pictat in biserica din comuna. Morega are pielea "tabacita" in confruntari politice inca de pe vremea in care primea decoratia de erou al muncii socialiste, reusind sa ramana mereu la putere, fie in administratie, fie in politica.
Cel de-al doilea mandat al lui Dan Ilie Morega in fruntea PNL Gorj depinde de starea de sanatate a liderului penelistilor gorjeni, precum si de trecerea timpului. Cu toate ca, in ultimele luni, in organizatia judeteana s-au dus lupte grele pentru debarcarea lui Dan Ilie Morega, toti adversarii si criticii liderului au fost redusi la tacere. Mai mult decat atat, acestia au aparut alaturi de deputatul de Gorj la conferinta de presa a partidului, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Este vorba chiar de Radu Angheloiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj, si de consilierul judetean Gheorghe Orzan, contracandidatul lui Morega, respectiv doi dintre "pucistii" care l-au convins pe Ludovic Orban sa ceara Organizatiei Centrale debarcarea lui Morega din fruntea PNL Gorj. Initiativa lui Ludovic Orban nu a avut insa succes, iar liberalul gorjean si-a pastrat scaunul de presedinte interimar.

"Ii astept si pe altii sa se inscrie, ca e democratie"

Dan Ilie Morega l-a felicitat pe Gheorghe Orzan ca s-a inscris in cursa pentru sefia PNL si a mentionat ca asteapta ca si alti liberali sa faca acest lucru. Liberalul-sef a mentionat ca, daca nu va castiga alegerile in partid, Gheorghe Orzan are posibilitatea de a deveni vicepresedinte, in functie de numarul de voturi pe care il va obtine: "Conferinta judeteana a fost stabilita pe 5 iunie si pana acum s-a inscris Gheorghe Orzan pentru postul de presedinte. Ii astept si pe altii sa se inscrie, ca e democratie. Ii doresc succes. O sa luam masuri de excludere din partid daca cineva obstructioneaza candidatura cuiva in PNL. Acum, Biroul Politic va avea 15 membri, vor fi sapte vicepresedinti si cinci supleanti. Daca mai adunam si de la TNL, si de la Organizatia de Femei, o sa fie 30 de persoane in conducerea organizatiei. Pana pe 10 aprilie o sa avem o baza de date clara cu membrii partidului: nu cu cei luati din cartea de telefon si cunostinte ale membrilor carora nici nu li s-a spus ca fac parte din partid. Avem o strategie pe care trebuie sa o aplicam", i s-a adresat parinteste Dan Ilie Morega contracandidatului sau Gheorghe Orzan, ambii prezenti ieri la conferinta de presa a PNL, desfasurata la sediul partidului.

"Nu e o actiune indreptata impotriva domnului Morega"

Atat Radu Angheloiu, cat si Gheorghe Orzan au luat cuvantul si au dat asigurari ca vor sprijini in cadrul consiliului judetean initiativele venite din partea lui Dan Ilie Morega. De precizat ca Radu Angheloiu ar fi trebuit sa ii ia locul lui Morega in fruntea PNL, in cazul in care initiativa lui Ludovic Orban ar fi fost aprobata la nivel central. "Eu nu pot sa stiu cate voturi voi lua la alegeri. E o intrebare la care voi putea raspunde numai dupa ce vor fi numarate. Si eu, in calitate de consilier judetean, sunt preocupat ca initiativele domnului presedinte Morega sa se regaseasca in hotararile consiliului judetean. Trebuie sa gasim impreuna solutii, mai ales in domeniul facilitatilor acordate intreprinderilor mici si mijlocii. Candidatura mea nu este un moft, cu atat mai putin nu e o actiune indreptata impotriva domnului Morega. Demonstreaza ca e libertate si democratie in PNL. Eu mi-am anuntat candidatura de un an si nu mi s-a intamplat nimic. Daca nu castig, poate iau alta functie", a declarat contracandidatul Gheorghe Orzan.