Doar 35 la suta dintre romani se declara multumiti de activitatea guvernului, reiese dintr-un sondaj INSOMAR dat ieri publicitatii. Nivelul increderii fata de prestatia echipei guvernamentale prezinta o tendinta de scadere vizibila, doar 35% dintre respondenti declarandu-se multumiti.
De cote mai ridicate de credibilitate continua sa beneficieze Monica Macovei (43%), Mihai Razvan Ungureanu (32%) si Vasile Blaga (31%).
La polul opus, prestatia presedintelui atinge cote superioare de satisfactie sociala (circa 65%), cu o usoara tendinta de crestere fata de ultima masurare de barometru (2%). Romanii raman in general nemultumiti si de viata pe care o duc. Doar 15,6 la suta spun ca viata lor e mai buna decat in urma cu un an, 42 la suta - mult mai rea, si exact acelasi procent ca e la fel.
Daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri, Alianta D.A. ar obtine circa 49 la suta din voturi, PSD - 20 la suta, PRM - 14 la suta, UDMR - 6 la suta si PNG - 4 la suta.
Studiul INSOMAR a fost realizat in perioada 22-27 martie 2006 pe un esantion reprezentativ de 1.178 de persoane. Marja de eroare este de 3 la suta.