Intoarcerea la Controceni a lui Traian Basescu a inveninat partidele care au declarat razboi "marinarului". In interiorul principalelor partide care au facut pina recent parte din coalitia anti-Basescu au aparut voci care isi contesta liderii. Daca lucrurile merg pe aceeasi directie ca in ultimele zile, exista mari sanse ca in PSD sau PNL sa izbucneasca un razboi civil.

Singurii care nu par a fi afectati de rezultatul votului de simbata sint cei din PC. Conservatorii sustin ca rezultatul referendumului de la 19 mai reprezinta pentru unii politicieni un motiv suficient de bun pentru a incepe un razboi cu liderii partidelor din care fac parte.

"Momentul este folosit pentru reglarea unor conturi. Cei care isi contesta sefii au acum un moment foarte bun pentru a iesi la atac", ne-a declarat purtatorul de cuvint al PC, deputatul Bogdan Ciuca.

Parlamentarul galatean ne-a spus si ca, spre deosebire de alte partide parlamentare, PC nu intetioneaza sa se intoarca la guvernare in acest mandat pentru ca Partidul Conservator are lucruri mai importante de facut. "Se fac tot felul de scenarii despre cum va arata viitorul guvern. Preocuparea noastra este insa aceea de a ramine in Opozitie si de a promova proiectele de lege referitoare la profitul reinvestit si constructia de case pentru pensionarii evacuati din casele retrocedate", ne-a mai spus deputatul Bogdan Ciuca.