Mitropolia Moldovei si Bucovinei a dat in judecata Prefectura Vaslui, intrucat Comisia judeteana de fond funciar nu a pus-o in posesie cu 5.200 de hectare de padure in judetul Vaslui.
Actiunea intreprinsa de mitropolie vine dupa ce Prefectura Vaslui, prin Comisia judeteana de fond funciar, a apreciat ca cererea inaintata de biserica nu este sustinuta legal cu acte care sa ateste faptul ca respectiva suprafata de 5.200 de hectare i-a apartinut inainte de colectivizare.
"Noi am apreciat ca actele aduse de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei pentru sustinerea cererii nu fac dovada proprietatii. De fapt, singurul document de care dispun inaltele fete bisericesti este un act de proprietate pe numele Epitropiei 'Sfantul Spiridon' Iasi. Cum pana acum nu au putut dovedi ca ar exista o legatura succesorala intre aceasta epitropie si mitropolie, nu am putut aproba cererea de punere in posesie pentru cele 5.200 hectare. Daca instanta va stabili ca au dreptate, atunci vom trece la aplicarea sentintei", a declarat Vasile Catalin Cupsan, subprefect de Vaslui.
Suprafata solicitata de Mitropolia Moldovei si Bucovinei este o padure pe raza comunelor Bacesti si Dumesti, in zona de nord-vest a judetului.