Coodonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, miercuri, ca in acest moment este mai probabila o alianta PSD-PD-L decat una PSD-PNL, el precizand ca aceasta nu este "batuta in cuie". "O solutie cu PD-L este mai probabila astazi decat una cu PNL, dar este departe de a fi batuta in cuie", a spus Mitrea, aratand ca, in acest moment este mai usor de realizat un guvern cu cu PD-L decat cu PNL sau altcineva.
Mitrea a mai spus ca varianta ca PSD sa ramana in opozitie nu trebuie exclusa, el precizand ca PSD nu va merge in orice conditii la guvernare, in cazul in care negocierile nu se indreapta intr-o directie acceptabila pentru social-democrati.
El a aratat ca negocierile vor debuta de vineri incolo, pana atunci putand exista doar discutii si oferte dintr-o parte sau alta, el adaugand ca in acest moment nu exista o solutie finala.
Mitrea a spus ca social-democratii din teritoriu prefera ca PSD sa intre la guvernare, urmand ca formatiunea sa negocieze o solutie care sa o conduca spre exercitarea guvernarii.
El a aratat ca nu a vorbit cu presedintele Traian Basescu, adaugand ca este evident ca seful statului va prefera un guvern cu participarea PD-L. Mitrea a spus ca PSD va incepe negocierile cu cerintele maximale, una dintre acestea fiind ca presedintele PSD, Mircea Geoana, sa fie premier.
El a dat de inteles ca PSD "nu are cum sa nu fie elastic" in ceea ce priveste pretentia de a da premierul, intrucat este evident ca se afla la egalitate cu PD-L. Mitrea a spus ca nu au existat discutii intre PSD si PD-L, el precizand ca nu s-a intalnit cu nimeni. "Traian Basescu nu a intervenit deocamdata in negocieri, nu a vorbit cu nimeni, desi are o preferinta clara pentru PD-L", a mai spus Mitrea.
Mitrea a mai spus ca PSD, in teritoriu, este impartit fuctie de modul in care are relatiile locale: PD-L sau PNL, el precizand ca liderii din teritoriu vor lasa negocierile pe seama conducerii centrale a PSD.