Sedinta Consiliului Local (CL), care s-a desfasurat ieri, s-a dovedit a fi atipica, alesii craiovenilor nemaidandu-se in spectacol, ca de obicei, si multumindu-se doar sa ridice mana la votarea proiectelor de pe ordinea de zi.
Inca din primele minute, acestia au avut prilejul sa vizioneze un filmulet, de aproximativ trei minute, cu imagini ale fantanii arteziene care se va construi in centrul Craiovei. Consilierii au putut sa vada, in premiera, simulari ale jocurilor de lumini si culori ale jeturilor de apa. La finalul prezentarii, acestia au asistat la aparitia inedita a unui vapor pe unul dintre jeturile de apa. Dupa terminarea filmuletului, alesii locali incepusera sa murmure prin sala, parerile despre marea realizare a edilului-sef fiind impartite.
Incercand sa-si revina din toropeala care ii cuprinsese, acestia au trecut in ritm alert la votarea celor 56 de proiecte. In cele doua ore cat a durat sedinta, consilierii au fost de acord sa aloce o suma de 1,5 miliarde de lei Mitropoliei Olteniei, pentru capitolul reamenajarea bisericilor din Craiova. In aceasta valoare au fost cuprinse si cele 400 de milioane de lei care urma sa le aloce pentru Biserica "Madona Dudu".
La finalul sedintei, primarul Antonie Solomon i-a "mituit" pe consilierii locali, probabil pentru a vota cum vrea executivul, cu realizarea unei placute "comemorative" vizavi de activitatea lor in mandatul 2004-2008. Edilul-sef a tinut sa le reaminteasca totusi ca aceasta onoare le revine doar pentru ca au votat bugetul necesar pentru modernizarea centrului Craiovei. "Rugamintea mea este sa mai lasati culoarea politica deoparte, dar si sefii de partid, si sa facem istorie impreuna, decat politica de gasca", a spus Solomon.