Presedintele CN al PSD Adrian Nastase reitereaza pe blog ca PSD ar prelua guvernarea in conditiile in care ar obtine, in urma alegerilor parlamentare anticipate, votul care sa-i permita sa-si formeze propria echipa in Guvern.
"PSD nu are nicio problema de vointa atunci cand vine vorba de preluarea guvernarii. Problema tine de felul in care partidul ajunge la guvernare, de acel "cum". Aratam intr-un articol recent ca nu sunt de acord cu un tip de guvernare "pe chemate", unde am argumentat aceasta pozitie", scrie Nastase, duminica, pe blogul sau. Acesta a argumentat ca doar chemarea poporului conteaza:
"Votul care sa ii permita oricarui premier sa formeze de unul singur Guvernul. Votul care sa ii ofere posibilitatea sa isi faca propria echipa. Votul care sa ii garanteze ca nu trebuie sa includa in echipa sa aceleasi nume impuse si sustinute, in ultimii ani, de Traian Basescu, doar pentru ca altfel nu se poate", sustine presedintele Consiliului National al PSD.
"In 2008, Guvernul a alocat 100 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare. In 2010 Guvernul Boc va acorda cate 200.000 de lei fiecarui parlamentar PDL care voteaza cu propriul sau guvern la motiunea noastra. Este foarte posibil sa ii atraga prin aceste metode si pe ceilalti parlamentari. Daca avem in vedere cea mai recenta motiune inaintata de PSD, sustinuta de 197 de parlamentari, asta ar insemna ca PDL si Emil Boc vor cheltui aproximativ 40 de milioane de lei pentru a-si asigura, nelegitim, prin mita parlamentara, mentinerea la putere", arata Nastase pe blog.