Fostul presedinte al PSD Gorj, Nicolae Mischie, autosuspendat din partid la sfarsitul lui aprilie 2004, a anuntat ieri ca intentioneaza sa revina in polica. El si-ar dori sa se reinscrie in PSD, dar asteapta oferte in acest sens.
“Este dreptul meu sa revin in PSD la orice ora. Impotriva mea nu s-a luat nici o masura de excludere sau altceva similar. Eu mi-am dat demisia temporar“, a declarat Mischie. El crede ca, inainte de a se reinscrie in PSD, ar trebui ca fostii sai colaboratori din partid, care l-au denigrat in ultimul an sau chiar i-au ocupat functiile, sa-si ceara scuze sau sa se retraga din partid.

Prorocirea lui Mischie

Mischie, care s-a autosuspendat din PSD din cauza dosarelor PNA, continua sa fie cercetat in cateva dosare si de Parchetul Tribunalului Gorj. Singurul dosar finalizat pana acum si trimis spre judecare este cel in care Mischie a fost acuzat de contrabanda cu arme, pentru ca si-ar fi introdus ilegal in tara o arma de vanatoare din Elvetia, pe care nu ar fi declarat-o la vama. Autosuspendarea sa din 2004 a fost in vederea salvarea imaginii partidului. Atunci, sustine Mischie, a avut o ultima discutie cu Adrian Nastase, pe care l-ar fi avertizat ca partidul va pierde alegerile. “M-am prezentat la Cabinetul domnului Nastase pentru a-mi lua la revedere, dar si pentru a-i spune ca, daca va continua sa asculte de cei care ii toarna venin cu pipeta in ureche, va ajunge rau. Discutia avea loc in aprilie 2004“, a declarat Mischie.
Mischie considera ca Adrian Nastase “a scapat haturile, mai ales prin promovarea unor persoane nepricepute si arogante“, si ca singura solutie salvatoare pentru partid este, in prezent, Ion Iliescu. In opinia lui Mischie, cea mai mare greseala a lui Nastase a fost promovarea lui Victor Ponta. “Este cea mai mare greseala a lui Adrian Nastase. L-a promovat si l-a comparat cu Nicolae Titulescu. Eu cred ca e o jignire adusa marii personalitati, pentru ca individul respectiv isi urmareste doar interesele proprii si nu a stiut sa isi faca datoria“, a mai spus Mischie.