Gestul presedintelui de a intoarce in Parlament Legea pensiilor ridica semne de intrebare in randul Opozitiei. "Nu ma asteptam ca presedintele Traian Basescu sa nu promulge Legea pensiilor", spune senatorul PSD Miron Mitrea.
Invitat la B1Tv, Miron Mitrea s-a declarat surprins de decizia de joi a presedintelui Basescu de a intoarce in Parlament Legea pensiilor, invocand un articol care priveste varsta de pensionare.
"Nu ma asteptam ca presedintele Traian Basescu sa nu promulge Legea pensiilor. Cred ca a fost un gest politic foarte bun pentru el, pentru noi toti. (...)Cred ca a fost ingrijorat de cum va vedea populatia promulgarea unei legi care si aaa nu este foarte iubita, dar a mai fost adoptata si printr-o frauda in Parlament", a spus senatorul social-democrat.
In ceea ce priveste suspendarea presedintelui, Mitrea sustine ca PSD nu-si face o prioritate politica din acest act. "Nu este prioritatea politica a PSD suspendarea presedintelui. Nu suntem fericiti cu el, dar nici nu putem sa iesim in fata eletcoratului sa spunem ca asta este tinta noastra principala", spune Mirea, asigurand, totodata, ca, in acest moment, PSD nu va continua cu procedura de suspendare.
"Ar fi fost o posibilitate daca presedintele se facea ca nu observa frauda. Dar a observat-o si a gasit un mod elegant de a retrimite legea in Parlament", incheie social-democratul.