Liderul PSD, Mircea Geoana, sustine ca lupta pentru sefia partidului este o chestiune de democratie si afirma ca lista presedintilor de organizatii judetene in favoarea sa este "impresionanta".
"Eu respect incercarea celor care doresc sa intre in competitia pentru sefia partidului. Descurajez in schimb discutii care sa aduca prejudicii partidului si care sa se rezume la probleme de persoane si nu la nivel de principii si de oferta politica", a declarat Mircea Geoana.
Liderul social-democrat a afirmat ca in favoarea sa exista o lista "impresionanta" de presedinti de organizatii judetene care il sustin.
"Toti liderii de judete, inclusiv liderii de care sunt apropiat, au un respect deosebit fata de vocea si decizia colegilor din respectivele organizatii. Asa, daca ne apucam sa facem liste cu sustinatori, ca presedinti de organizatie, lista care este in favoarea mea este impresionanta, dar noi nu tratam aceste lucruri ca pe o chestiune de aritmetica electorala in interiorul partidului", a mai explicat Geoana.
Intrebat daca sustine introducerea functiei de presedinte executiv al PSD, Geoana a spus ca nu s-a hotarat inca, dar ar fi o varianta, la fel cum ar fi sa se si infiinteze si functia de prim-vicepresedinte, cum exista in perioada 1996-2000, cand PSD se afla in opozitie.