Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat miercuri ca gestul presedintelui Senatului, Mircea Geoana, de a povesti despre alegerile din 2009 a fost unul "total nefericit", fapt care l-a compromis in ochii lumii pe fostul candidat la prezidentiale din partea PSD.
Liderul de onoare al PSD a apreciat ca nu este momentul unor stari conflictuale in partid, intrebat fiind daca apreciaza ca se impune o sanctionare a lui Geoana pentru declaratiile din ultimele zile la adresa lui Victor Ponta. "Bineinteles ca nu este momentul pentru a inteti starile conflictuale din partid, nu avem nevoie de asa ceva. Dar principala responsabilitate ii revine domnului Geoana si oamenii vor vedea", a spus Iliescu.
"Nu e vorba de un conflict Geoana-Ponta, dar iesirea domnului Geoana a fost total nefericita, ca sa fiu asa, bland, in aprecieri. Ce l-a apucat dupa un an de zile sa-si aminteasca ca de fapt s-a dus in noaptea aia la Vintu pentru nu stiu ce sa afle? Ceea ce este iar o aberatie pentru un om responsabil, care se pregatea pentru ultima intalnire cu contracandidatul sau.
Si a facut-o fara sa se consulte cu nimeni atunci si tam-nesam sa arunce pe umerii lui Ponta, care ce era el atunci? Era purtatorul de cuvant al candidatului cu care nu se consulta, de fapt cu nimeni nu se consulta in tot ceea ce a facut", a explicat Ion Iliescu.
Cat priveste faptul ca Ponta l-ar fi sfatuit pe Geoana sa minta in legatura cu vizita la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, presedintele de onoare a precizat: "Da. Asta-i problema, Ponta?!". "Deci toata aceasta iesire a domnului Geoana este total de neinteles pentru un om responsabil... Eu cred ca el a pierdut, s-a compromis in ochii lumii cu aceasta noua iesire care a vrut sa repare si mai tare a stricat. Dar a mai lansat si aceasta chestiune la adresa lui Ponta care nu avea niciun fel de raspundere atunci (...) Asta il descalifica definitiv pe domnul Geoana in ochii mei. In rest, reactia partidului o vom vedea", a mai spus Iliescu.
Inregistrarea video prin care Mircea Geoana sugereaza ca a fost sfatuit prost de Victor Ponta in campanie sau in care il critica pe actualul sef al PSD ca nu vrea sa candideze la prezidentiale a starnit agitatie in PSD. Geoana a mai inaintat si o scrisoare parlamentarilor PSD in care face o analiza a situatiei politice actuale.