Mircea Geoana scrie pe blogul sau personal ca nu pleaca din PSD si nu va sta impasibil "daca cei care mi-au fost alaturi vor fi hartuiti si vanati de unii care au polite de platit".
Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, scrie pe blogul sau ca isi pune mandatul de presedinte al Senatului la dispozitia partidului si ca daca decizia colegilor sai este ca el sa demisioneze, o va face, precizand insa ca nu va pleca din PSD.
"Vestea proasta pentru cei care se simt incomodati de prezenta mea in PSD este ca nu plec din partid. Vestea buna, de data aceasta pentru prietenii si colegii mei social-democrati din tara, este aceeasi. Nu plec din PSD si nu voi sta impasibil daca cei care mi-au fost alaturi vor fi hartuiti si vanati de unii care au polire de platit", scrie Geoana pe blog.
Geoana nu rateaza ocazia sa-i acorde o replica si lui Adrian Nastase, despre care afirma ca "s-a simtit cu "musca pe caciula" si, imbarbatat de noul statut informal pe care il are in partid, a lansat cateva mesaje care ar fi fost de luat in seama daca n-ar fi venit de la domnia sa".
"Ceea ce ma ingrijoreaza insa este insinuarea subtila pe care o face colegul meu, Adrian. Imi transmite de fapt "sa stau cuminte, daca mai vreau functia de la Senat", mesaj pe care de altfel l-am primit si pe alte canale. Ei bine, raspunsul meu, este foarte simplu: imi pun mandatul de presedinte al Senatului la dispozitia partidului. Daca decizia PSD va fi ca trebuie sa demisionez, voi demisiona. Nu am nicio problema in acest sens. Am insa o problema cand se incearca cumpararea tacerii, oferindu-se la schimb functii", mai spune Geoana.
Fostul sef social-democrat sustine ca va ramane dedicat partidului, "devotat valorilor stangii si preocupat de traiectoria si destinul PSD".
"M-am luptat si am reusit in ultimii ani sa tin partidul unit. Iar cine incearca sa insinueze altceva, inseamna ca nu a fost in PSD in ultimii cinci ani", mai scrie fostul presedinte PSD.
Geoana face inclusiv un apel pentru sustinerea presedintelui PSD Victor Ponta in activitatea sa.