Presedintele PSD Mircea Geoana, presedintele fondator Ion Iliescu si presedintele Organizatiei Bucuresti Dan Ioan Popescu i-au ascultat, dar i-au si povatuit joi seara pe tinerii social-democrati din Capitala, la o intalnire care a avut loc la centrul de afaceri „Union“.
Cele cateva zeci de tineri au asteptat rabdatori sosirea intarziata a celor trei lideri, care au parcurs impreuna, pe jos, traseul dintre sediul Organizatiei Bucuresti si locul de intalnire. „Nu mai vrem pseudolideri care sa apara la televizor sa spuna ca principala lor preocupare este sa promoveze tinerii“, s-a plans unul dintre TSD-istii bucuresteni, tema promovarii tinerilor din Capitala - pe listele de candidati sau in partid - revenind, de altfel, in mai toate interventiile. „In Parlament n-aveti nevoie de sosonari, ci de oameni capabili“, a adaugat un altul. Numeroase sageti s-au indreptat, in absenta, catre liderul TSD Victor Ponta. „As intreba unde este domnul Victor Ponta. De ce nu a venit sa stea de vorba cu noi?“, a dorit sa afle una dintre participante, intrebandu-se, totodata, de ce exista atat de multa discrepanta intre ansamblul tarii si Bucuresti.

Sfaturi de la lideri

Mircea Geoana le-a vorbit tinerilor social-democrati bucuresteni despre dorinta de limitare a modalitatilor de promovare care nu au de-a face cu valoarea sau competenta, despre nevoia de mesaje noi, atragatoare pentru mediul urban, despre necesitatea de a se gasi „forta si taria“ ca PSD sa scape de „reputatia pacatoasa“ de partid al coruptilor sau despre dorinta de a deschide „larg“ portile PSD pentru cei care vor sa vina in partid. „Universul nu se invarte in jurul PSD, dar PSD poate sa influenteze Universul“, „Nu deveniti obsedati de ce se intampla in interiorul organizatiei si al partidului, ci de binele oamenilor“ sunt alte cateva dintre mesaje pe care Mircea Geoana le-a transmis participantilor la reuniune.
„La varsta frageda se calesc caracterele“, a spus si Ion Iliescu. El i-a sfatuit pe tineri sa se ocupe de cariera, in sens pozitiv, iar nu de carierism, si a apreciat ca parvenitismul este o boala de care sufera multa lume: „Sa nu se inoculeze in mintea fiecaruia cum sa dea din coate“, a indemnat el.