Tinerii penelisti au avut si ieri, 26 august a.c., de invatat, de data aceasta de la ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, noul ministrul al Sanatatii, Eugen Nicolaescu si ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Wilfried Bruber. Si cum Partidul National Liberal este parte componenta din Alianta D.A., invitat sa le prezinte conceptiile sale politice a fost si presedintele Partidului Democrat, Emil Boc. Nu de alta, dar potrivit declaratiilor lui Gheorghe Flutur, cel tarziu pana in 2008 cele doua partide vor fuziona.
Increzator in fortele tinerei generatii de penelisti, Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii a atras atentia asupra necesitatii ca in contextul fuziunii cu PD, care cu siguranta se va realiza pana in 2008, sa fie pastrata doctrina liberala. „PNL e un partid vechi si are o doctrina sanatoasa liberala si trebuie sa mearga pe aceasta doctrina. Nu trebuie sa ne maritam cu o alta doctrina doar pentru ca are mai multe procente la Bruxelles”, a declarat Gheorghe Flutur. Desi constient de punctele slabe ale actualei guvernari, printre care ministrul Agriculturii a enumerat prelungirea perioadei de schimbare a „incompetentilor si a oamenilor slabi” si „comunicarea care nu a fost cea mai fericita si nici impachetarea mesajului catre populatie”, acestea se compenseaza in viziunea acestuia cu punctele forte, dintre care demne de mentionat sunt „atacarea frontala a unor reforme pe care PSD nu le-ar fi facut niciodata”, cum ar fi legea proprietatii si reforma fiscala. Noul ministrul al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a aratat interesat nu doar de probleme sistemului sanitar, dar si de cele ale Curtii Constitutionale a Curtii de Conturi, subliniind in alocutiunea catre tineretul liberal necesitatea modificarii legilor acestei institutii. „Acolo este un blocaj legislativ, exista o lege votata de Parlament, si ulterior invalidata de Curtea Constitutionala. Nu este normal ce se intampla”, a declarat Eugen Nicolaescu. Cat despre sistemul sanitar, acesta a marturisit ca are de gand sa demareze „reforma profunda”, pentru care se asteapta sa „fiu facut praf in presa de anumite grupuri de interese”. Desi a declarat ca nu-i reproseaza nimic fostului ministru, Mircea Cinteza, Eugen Nicolaescu a aratat ca sunt destule resurse financiare ce se irosesc prin „capusareala anumitor activitati”. Dar un cusur i-a putut totusi gasi predecesorului sau, pe care, spre „norocul” sau, nu il are. Si anume faptul ca desi „un medic remarcabil, nu este un expert in management”. Cu prilejul vizitei sale in Constanta, Gheorghe Flutur s-a intalnit si cu primarii din judetul nostru, pentru a discuta noutatile legislative privind producatorii agricoli, dar si legile proprietatii.
S-au semnat declaratii politice intre Alianta, PC si UDMR

Ultimul pe lista invitatilor din seara de vineri, dar reprezentantul de seama al Partidului Democrat de la care libereii au multe de invatat a fost Emil Boc, presedintele PD, care a venit insotit de catre deputatul Monica Iacoviti si deputatul Roberta Nastase. Emil Boc a vorbit liberalilor despre faptul ca s-a respectat protocolul in baza caruia s-a realizat alianta dintre cele doua partide, „am castigat multe batalii, dar mai sunt judete in care nu aveam majoritatea de 50 plus 1“. Prin modificarea legii administratiei locale si introducerea alegerii presedintilor consiliilor cu jumatate plus unu din voturi, in timp ce initial acestia se alegeau cu doua treimi din voturi, liberalul a subliniat faptul „sa nu se inteleaga ca vrem sa-i radem pe toti presedintii din opozitie ai Consiliilor Judetene, doar acolo unde avem jumatate plus unu“. Referitor la faptul ca s-a afirmat ca un presedinte de Camera nu poate fi revocat, liderul PD a declarat „e total aiurea aceasta teza, este total fals, el poate fi revocat ca si un presedinte sau primar, oricine poate fi revocat, numai Dumnezeu nu“. Presedintele PD a accentuat totodata ca nu se vor face niciodata aliante cu PSD si PRM „nu vad PD sau PNL alaturi de PSD, nu se intrevede un viitor fata de alte partide decat tot impreuna, PNL si PD“, in contextul in care Boc a mai declarat „PSD tine la scaunele politice, pe care spera se le aiba pe veci, in timp ce noi nu suntem asa“, reprezentantii partidelor politice de la guvernamant avand ocazia ca pana in 2008 sa demonstreze ca pot aduce schimbarea mult dorita. In cadrul intalnirii, democratul Emil Boc a aratat faptul ca s-au semnat declaratii politice cu UDMR si PC pentru a se obtine majoritatea parlamentara si pentru a putea fi revocati cei doi presedinti ai celor doua Camere din Parlament. Astfel, propunerile pentru Camera Deputatilor in locul lui Adrian Nastase este Mona Musca, iar pentru Senat, in locul lui Nicolae Vacaroiu este Radu Berceanu.