Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, a declarat ieri in fata Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor din Senat ca Guvernul Romaniei nu a intentionat in nici un moment privatizarea Loteriei Romane.
Vladescu a explicat ca ordonanta de urgenta emisa de Executiv la sfarsitul anului trecut prevede doar trecerea a 20% din pachetul de actiuni a Loteriei Romane catre fondul Proprietatea. In privinta procentului de 7% din actiunea propusa de Guvern pentru a trece la salariati, Vladescu a explicat ca nu reprezinta privatizare, intrucat nu se refera la 50% plus unu din actiuni. Discutiile din Comisia pentru cercetarea abuzurilor s-au dat si pe problema conflictului de interese intre deciziile ministrului de Finante si fostele sale relatii de afaceri.
In acest sens, vicepresedintele comisiei, senatorul democrat Marius Marinescu, i-a cerut lui Sebastian Vladescu sa nu confunde Guvernul cu un SRL. Marinescu i-a solicitat liberalului sa-l retraga din functia de membru al Consiliului de administratie al Loteriei Romane pe Nicolae Rotileanu, fost partener de afaceri al actualului ministru.
In plus, senatorul PD a propus si suspendarea lui Nicolae Cristea din functia de conducere a Loteriei. Vladescu a raspuns ca va verifica legalitatea unei astfel de cereri, iar in privinta lui Cristea a adaugat ca asteapta rezultatul anchetei aflate in curs de desfasurare. (Narcisa Petre)