Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, afirma ca declaratiile presedintelui moldovean Vladimir Voronin, referitoare la Romania si politicienii romani, sunt pura propaganda. Diaconescu a refuzat sa comenteze afirmatia ca Traian Basescu este "scapat de sub control".
"Ceea ce a spus nu are nicio valoare, dincolo de o chestiune care tine de bun simt si educatie fata de care nu ma pot pronunta", a comentat Diaconescu.
Ministrul a mentionat ca situatia din Republica Moldova are, in continuare, nuante electorale, fiind posibile alegeri anticipate, iar unele declaratii nu au valoare dincolo de logica politica locala.
"In orice caz, UE nu este seful Romaniei, suntem membri cu drepturi depline. Sunt propaganda si propaganda este intelesa ca atare la nivelul politic superior in UE.
Ce poate face insa Voronin este sa dea raspunsuri in legatura cu jurnalistii, inclusiv jurnalistii romani arestati, in legatura cu cei trei tineri care au murit in arestul politiei", a explicat ministrul roman de extrene Cristian Diaconescu.
Voronin declarase intr-un interviu, publicat duminica de presa rusa, ca esecul Uniunii Europene de a struni "un astfel de individ iesit de sub control precum presedintele roman Traian Basescu" s-ar putea dovedi "deosebit de periculos".
Voronin mai cerea UE sa ia masuri impotriva politicienilor romani, ce se fac vinovati pentru revoltele antiguvernamentale de la Chisinau.