Blogul lui Gheorghe Constantin : Politica externa si delicateturi
O pasarica, pe post de martor ocular, mi-a povestit una draguta de la intalnirea ambasadorilor romani de la Hotelul Bucuresti. Unde Baconschi se dadea balena in acvariu.
Printre vorbitori si Titus Corlatean, seful comisiei de politica externa a Senatului, si fost secretar de stat in MAE, daca tin eu bine minte. Oricum, om care le stie din interior. Si care a facut un inventar foarte dur al slabiciunilor politicii externe romanesti. Balena cu pricina si-a "aranjat" doua telefoane, motiv sa nu stea in sala in timpul "rechizitoriului" lui Corlatean. Dupa care i-a raspuns ceva de genul "Cine ma-ta esti tu sa-mi dai lectii mie"? Sala intepenise.
De la ce s-au luat? Simplu. Recent, Baconschi a cerut sporuri de 15% pentru cei care lucreaza in MAE. Cand s-a aflat, presa l-a luat in suturi rau de tot, si nu i-a picat bine la ranza. Iar cei din Parlament, printre care si Corlatean, l-au intrebat: "Pai bine, coane, tu unde erai cand eminentii din guvernul din care faci parte au facut grilele de salarizare? De ce nu te-ai batut pentru oamenii tai?"
Chiar asa, unde era? In jacuzzi? Inteleg ca situatia din minister e cotoioasa. Aia de mai stiu cate ceva pleaca pe capete. Schema de personal e un soi de svaiter. Se si vede, avem o politica externa sublima, care lipseste cu desavarsire!
Asta e Romanica. Tara zadarniciei si a celor care si-au facut din tupeu cheia succesului. Dar e bine! E foarte bine! Si la iarna scump! Orice vreti voi...