Andi Manciu publica pe blog articolul "Udrea baga bani in presa, oficial, prin Regio", pe care il puteti citi in continuare.
Am constatat la petrecerea organizata pentru Iliescu, ca ministerul lui Udrea are bani pentru toata lumea, mai bine zis: programe pentru toti care stiu si cum sa aplice. Asadar, am sesizat intamplator ca pe o camera de luat vederi, deloc vizibil, era lipita o eticheta cu sigla Regio.
Mai tarziu am incercat sa aflu de la domnisoara/dna care opera camera de luat deveri pentru cine filmeaza. Nu a vrut sa-mi raspunda. "Nu e treaba ta sa stii pentru cine filmez...", mi-a raspuns intepata. Ulterior am aflat: de la Hotnews.ro. Am mai aflat si faptul ca banii au provenit prin programul MDRT pentru achizitionarea de echipamente; trebuie doar sa stii cum si cand sa aplici.
Nu sunt invidios - vorba colegei de la site-ul in cauza - doar ca mi se pare dubios faptul in sine de a sprijini astfel presa, si doar cea care e favorabila dnei Udrea. Mi s-ar fi parut mai corect, de exemplu, sa se intample ca in Franta, unde chiar din debutul crizei a fost initiat un program de sprijinire a presei scrise, mai precis a ziarelor.
Ori, cat de moral e sa sprijini o publicatie care nu face altceva decat sa preia continut de-a gata de pe agentii si sa adauge niste surse, mai mult sau mai putin reale, dar si o eticheta cu "exclusiv".