Senatorul galatean Paul Pacuraru nu a sustinut propunerea presedintelui Traian Basescu de organizare a unui referendum legat de introducerea votului uninominal. Este stiut ca in urma cu doua zile pentru referendum s-au pronuntat 233 de senatori si deputati, cu doi mai putin decit era necesar. Solicitarea presedintelui va fi rediscutata intr-o sedinta viitoare a Legislativului.

"Ma bucur ca votul meu a dus la evitarea cheltuirii fara rost a 20 de milioane de euro. Atit costa sa organizezi un referendum. Pentru o astfel de actiune trebuie mobilizati peste 100 de mii de oameni. E vorba de un efort facut aiurea", ne-a declarat ieri senatorul liberal.

Paul Pacuraru ne-a spus si ca nu are nici un rost organizarea unui referendum atita vreme cit se cunoaste deja parerea romanilor vizavi de votul uninominal. "E drept ca oamenii nu cunosc chiar tot ce aduce votul uninominal, dar un referendum nu rezolva aceasta problema. La referendum e vorba de o intrebare la care se raspunde cu 'da' sau 'nu'. Deci se consuma niste bani fara nici un rost. Din punct de vedere politic, sint un om disciplinat. Respect ceea ce se decide la nivelul conducerii PNL. Cind e vorba insa de o prostie cit casa de mare nu se mai poate vorbi de disciplina de partid", considera parlamentarul.

S-ar cheltui fara rost 40 de milioane de euro

Liberalul galatean a anuntat si ca aceeasi pozitie o va avea si in ceea ce priveste propunerea PSD de organizare a unui referendum in sensul demiterii presedintelui Traian Basescu. Parlamentarul a precizat si motivele sale. Primul ar fi faptul ca in sondajele de opinie Basescu sta foarte bine, iar al doilea ar fi cheltuirea fara sens a 20 de milioane de euro. "Se vede clar in sondajele de opinie ca majoritatea romanilor ar vota impotriva suspendarii. In aceste conditii nu ar avea nici un rost sa cheltuim niste bani aiurea. Avem in acest an si alegerile pentru Parlamentul European, alegeri pe care nu le putem evita. Asta inseamna ca vom cheltui sigur 20 de milioane de euro. Daca am adauga si cele doua referendumuri, am cheltui in acest an aproximatiov 60 de milioane de euro", a incheiat Paul Pacuraru.

Doar de dragul campaniei electorale multi dintre alesii neamului sint dispusi sa arunce pe fereastra zeci de milioane de euro. Mai exact, referendumul cerut de Basescu, plus referendumul cerut de PSD, plus inevitabilele alegeri europarlamentare ar costa statul roman aproximativ 60 de milioane de euro.