PSD si PNL nu au adoptat inca o pozitie oficiala, asteptand ca CNSAS sa se exprime in privinta unor decizii de "politie politica" vizavi de social-democratul Mihailescu si liberalul Mircea Cosea.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca decizia BPN al partidului referitoare la excluderea din partid a membrilor ce au colaborat cu Securitatea, colaborare stabilita prin decizie definitiva a CNSAS, va fi respectata si in cazul senatorului ßerban Mihailescu. Liderul PSD nu doreste insa sa se pronunte, intrucat nu poate face afirmatii doar pe baza "surselor" invocate de presa. In replica la speculatiile mass-mediei referitoare la decizia CNSAS, Mihailescu a declarat ca aceasta reprezinta "o facatura, o mistificare a adevarului", fiind rezultatul unui ordin politic. "Nu mi se pare corect sa aflu prin intermediul presei, asta dovedeste manipularea care se face. Voi contesta aceasta decizie la toate instantele posibile", a mai adaugat Mihailescu.
Conform acelorasi surse interne CNSAS, si liberalul Mircea Cosea, care este si europarlamentar, a primit "certificatul" de colaborator cu fosta politie politica, riscand de asemenea excluderea din partid. Articolul 18 din Statutul PNL prevede excluderea din partid a persoanelor dovedite ca fiind colaborator, informator sau ofiter al fostei Securitati.
Desi CNSAS nu si-a anuntat inca oficial deciziile vizavi de o posibila colaborare cu Securitatea in cazul a doi parlamentari, ßerban Mihailescu si Mircea Cosea, mass-media a prezentat "pe surse" verdictul "vinovat" pentru ambii oameni politici.
CNSAS a luat in discutie contestatiile formulate de Mihailescu si Cosea fata de prima decizie care-i viza, potrivit careia acestia au fost ofiteri sub acoperire. "Am decis astazi (n.r - joi), cu o majoritate fragila, la mustata daca vreti, ca cei doi au fost colaboratori ai politiei politice comuniste, in sensul legii dupa care functionam", au declarat Mediafax surse din Colegiu. (Dan Ghetu)