Fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov a ajuns, miercuri, la Bucuresti, avand programate intalniri cu actuali si fosti demnitari, precum si participarea la lansarea publicatiei Puterea.
Mihail Gorbaciov a declarat, la sosirea la Bucuresti, ca se bucura ca se afla in Romania si ca a hotarat sa faca aceasta vizita pentru ca timpul trece foarte repede.
"Am vrut demult sa vin la Bucuresti, aici am un foarte bun prieten cu care ma cunosc de foarte multa vreme. Voi implini curand 80 de ani si timpul trece foarte repede", a spus Gorbaciov. "Salut toti prietenii din Bucuresti si din tara. Sper ca vom avea timp sa stam de vorba", a adaugat acesta.
Aeronava privata cu care a sosit Mihail Gorbaciov la Bucuresti a aterizat in jurul orei 11:30 pe Aeroportul Baneasa.
Gorbaciov a fost intampinat la Bucuresti de Adrian Thiess si de Alecu Racoviceanu, care fac parte din echipa ziarului Puterea.
Mihail Gorbaciov va avea o intalnire privata cu 22 de persoane, printre care fostii presedinti ai Romaniei Ion Iliescu si Emil Constantinescu, ministri, ambasadori si respezentanti ai marilor companii.
De asemenea, in cursul serii, Mihail Gorbaciov va participa la lansarea cotidianului Puterea, condus de fostul redactor-sef de la Gardianul, Alecu Racoviceanu, evenimentul urmand sa se desfasoare la Clubul Diplomatic.
Mihail Gorbaciov era asteptat si la Gala "Zece pentru Romania" de la sfarsitul lui 2009, insa si-a anulat participarea din motive de sanatate.
Gorbaciov a mai fost la Bucuresti in 1989, an in care regimul comunist a fost inlaturat din Romania.