Presedintele Traian Basescu apreciaza, in mesajul transmis cu ocazia Anului Nou, ca desi anul care se incheie a fost unul greu, sunt motive de optimism, referindu-se la "resursa extraordinara a Romaniei - oamenii sai". Potrivit lui Basescu, vremurile dificile reclama decizii la fel de dificile, dar care sunt menite sa ofere o sansa mai buna in viitor.

"Dragi romani,

Anul care se apropie sa il incepem cu speranta, iar anul care se incheie sa ni-l amintim cu intelepciune. La inceputul drumului in noul an, le urez romanilor din tara si de pretutindeni sa aiba incredere in puterile lor.
A fost un an greu, insa avem motive sa fim optimisti cand ne gandim la resursa extraordinara a Romaniei - oamenii sai. Sa avem incredere in forta, creativitatea si determinarea cetatenilor Romaniei!
Vremurile dificile reclama decizii dificile menite sa ofere o sansa mai buna in viitor. Romania are sansa prosperitatii daca avem forta sa luam deciziile corecte in avantajul generatiilor viitoare.
Gandurile mele se indreapta in mod deosebit catre cei mai tineri. Le doresc sa beneficieze de o scoala moderna, care sa reinvie traditia invatamantului romanesc si care sa le ofere educatia de care au nevoie si pe care o merita.
Tuturor romanilor, un gand bun! Multa sanatate, La Multi Ani!", afirma seful statului in mesajul de Anul Nou, postat vineri pe site-ul Presedintiei.