Blogul lui Constantin Gheorghe, un liberal de stanga: Nimic despre Turcescu
Nu scriam astea, daca in urma cu cateva minute nu disparea si de pe HotNews, care il prelua, si de pe DW, un comentariu legat de recenta interventie a lui MRU, legata de basescu si de "ofiterii acoperiti". DW califica spusele lui MRU drept o "amenintare" adresata lui basescu. Ceea ce si era.
Asta ma face sa cred ca lucrurile sunt mai grave decat credem. Prima intrebare, fireasca: ce i-a venit lui MRU, altminteri "admirator"(de fapt, un lingau oportunist) al presedintelui, si un pilon de baza al basismului? Pai, i-a venit un aer rece de puscarie. Pentru ca, zic eu, de la SIE au plecat, cel mai probabil si cu stiinta/incuviintarea lui MRU, informatiile pe care a construit basescu scandalul "ofiterul acoperit". Raspunderea e si a lui, nu doar a lui basescu.
Mesajul este clar: "daca picam, picam amandoi, asa ca lasa dracului prostiile!" Numai ca lucrurile nu s-ar opri aici, daca cineva are chef sa caute prin rahatul serviciilor. Sa zicem, ca tot veni vorba despre SIE, ca ar trebui sa aflam cum e cu ascensiunea Monicai Macovei la Bruxelles, cine a ajutat-o sa patrunda in acele structuri care l-au ajutat pe basescu in 2012, la Referendum, cu pretul afectarii grave a interesului national, prin intermediul MCV. Sau de ce nu "reusim" sa indeplinim conditiile de aderare la Schengen, dar dam purcoaie de bani firmelor occidentale, pentru a indeplini conditiile de "admisie".
Ar mai fi si relatia pe care o are basescu la PPE. Care costa, nu putin. De unde au venit banii? De la "mogulii de bine"? Sunt cumva bani negri, proveniti din evaziune fiscala si din alte afaceri necurate? Cine i-a dus? Cui au fost dati banii? In aceasta relatie au fost folositi bani publici, sau unor firme occidentale li s-au creat conditii care ii discrimineaza pe agentii economici romani? Este folosit DNA impotriva capitalului romanesc, in acelasi scop?
Sunt si alte, multe, intrebari. Inclusiv aceea referitoare la disparitia pomenitului comentariu, publicat de DW si reluat de HotNews. Sau de spusele lui Melescanu. Dar cine sa le puna? Dar daca va intrebati ce anume ascund scandalurile astea cu repetitie, o parte a raspunsului o gasiti aici.
PS: repet, nu am, in afara unui imens dispret fata de rolul mizerabil jucat de servicii in ascensiunea si functionarea basismului, nicio legatura cu serviciile de informatii. Dar Dumnezeu, cand ne-a dat minte, presupun ca a facut-o cu un scop: s-o folosim. Ceea ce fac.