Guvernul este ingrijorat de situatia emisiilor radioactive din Japonia. Membrii Cabinetului Boc se vor reuni, duminica, la Palatul Victoria, untr-o sedinta al carei subiect va fi amenintarea nucleara. De altfel, seful CNCAN este asteptat sa participe la urmatoarea sedinta de guvern.
Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare va prezenta o evaluare a situatiei din Japonia, in functie de care ministrii vor lua o decizie in ceea ce-i priveste pe romanii aflati in aceasta tara.
Nivelul radiatiilor la centrala nucleara Fukushima din Japonia este extrem de ridicat. Avertismentul a fost lansat de seful Comisiei Americane pentru reglementare nucleara. Iar Institutul pentru siguranta nucleara, din Franta, a anuntat ca urmatoarele 48 de ore vor fi cruciale la Fukushima. Miercuri seara.
Seful Agentiei Internationale pentru Energie Atomica recunostea ca situatia de la centrala nucleara este "foarte grava".
Avertismentul Statelor Unite este cu atat mai important cu cat vine din partea celei mai importante agentii din domeniul nuclear.